Παρέλαση επεισοδίων σε Ξάνθη-Κοζάνη-Χανιά [video]

Tι συνέβη σε Ξάνθη-Κοζάνη-Χανιά; Ποια τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις τρεις πόλεις στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Δείτε τα βίντεο.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ξάνθη λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κάγκελα, οι διαδηλωτές πλησίασαν τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου οπότε και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της Ξάνθης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και στην Κοζάνη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Έκρυθμη η κατάσταση και στα Χανιά καθώς μπροστά από τον κήπο, στη Λ. Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των Αστυνομικών και των συγκεντρωμένων. Μια γυναίκα λιποθύμησε εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του κήπου και άρχισε να φωνάζει αντιμνημονιακά συνθήματα.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν υπήρξε παρεξήγηση μιας ομάδας πολιτών, προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή, με μια άλλη ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου και σημειώθηκε μικροσυμπλοκή, η οποία έληξε με την παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα του αριστερού χώρου που ήθελε να παρελάσει φωνάζοντας συνθήματα, πέρασε τελικά, αφού είχαν φύγει η επίσημοι κι αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές πολλών ατόμων, από τους οποίους ένας συνελήφθη.

Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρελάσεως, μόλις που είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους οι επίσημοι, έκανε μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας’» και εκπαιδευτικούς έκανε σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε “ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ”.

Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.

Η κυβέρνηση στις παρελάσεις είχε χαμηλή εκπροσώπηση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, από γενικούς γραμματείς υπουργείων. Στην Καλαμάτα ήταν ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, στην Τρίπολη ο γγ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Γεωργαράκος και στην Κόρινθο η γγ Αγροτικής Πολιτικής Γεωργία Μπαζώτη-Μητσώνη.

Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις έγιναν με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πρωτοφανή για την Πελοπόννησο, που από νωρίς είχαν πάρει θέση, με την απουσία πολλών βουλευτών, χωρίς εξέδρες επισήμων, εκτός από την Τρίπολη. Κατά την παρέλαση, ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους. Οι περισσότεροι κοιτούσαν μπροστά, ενώ πολλοί έστρεφαν το βλέμμα τους και απέναντι.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη:

Διαβάστε για τα επεισόδια στην παρέλαση στο Ηράκλειο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.