Τα δάκρυα του Πούτιν για τη νίκη [video]

Γιατί δάκρυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ομιλίας του μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας;

Ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές με ποσοστό 63,75%. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Βλαντιμίρ Τσουρόφ και διευκρίνισε πως το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 65,3% των 110 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Ομως ο Πούτιν, παρά το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε, δεν θα μπορέσει να αποφύγει την απώλεια νομιμότητας στη διάρκεια της τρίτης του θητείας στο Κρεμλίνο, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.

«Κερδίσαμε σε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαριστώντας με αυτήν τη φράση τους ψηφοφόρους του, απαντώντας παράλληλα στις καταγγελίες των συνυποψηφίων του περί νοθείας.

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία», είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε απευθείας η ρωσική τηλεόραση. «Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν ‘ναι’ στη μεγάλη Ρωσία», συνέχισε ο Πούτιν, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι ψηφοφόροι μας μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της επιθυμίας για ανανέωση και των πολιτικών προκλήσεων στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν το κράτος μας», πρόσθεσε δακρυσμένος, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση. «Δεν θα περάσουν», συμπλήρωσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «σημαντική δοκιμασία» για την πολιτική ωριμότητα και την ανεξαρτησία τις προεδρικές εκλογές και ευχαρίστησε τους ρώσους ψηφοφόρους που δεν άφησαν «να καταστραφεί το ρωσικό κράτος». Ο Μεντβέντεφ, που δεν διεκδίκησε μία δεύτερη θητεία στην προεδρία για να δώσει την ευκαιρία στον Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, δήλωσε από την πλευρά του ότι «η χώρα και κάθε ένας από εμάς είχε ανάγκη αυτή τη νίκη».

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ζιουγκάνοφ είπε ότι δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν, που επανεκλέγεται για μια νέα εξαετή θητεία, χαρακτηρίζοντας άδικες και μη έντιμες τις εκλογές, γιατί η κρατική μηχανή χρησιμοποιήθηκε υπέρ της επανεκλογής του.

Δείτε το βίντεο με τον Πούτιν να δακρύζει:

Διαβάστε ποιοι συνελήφθησαν για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.