Μαγειρίτσα: συνταγή για το βράδυ της Ανάστασης

Μαγειρίτσα: συνταγή για το βράδυ της Ανάστασης

    Πως να μαγειρέψετε μια παραδοσιακή μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης; Διαβάστε τη συνταγή για μια επιτυχημένη μαγειρίτσα.

    Ετοιμαστείτε από σήμερα για την μαγειρίτσα της Ανάστασης, για το πασχαλινό τσουρέκι και άλλες νοστιμιές. Για χορτοφάγους ή υπάρχουν νόστιμες λύσεις.

    Μαγειρίτσα παραδοσιακή

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 συκωταριά
    • έντερα
    • 1 φλιτζάνι λάδι
    • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
    • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι ρύζι
    • 3 αυγά
    • 2 λεμόνια
    • Άνηθος (προαιρετικά)

    ΣΥΝΤΑΓΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα τα έχετε πλύνει πολύ καλά και τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα. Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε. Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
    Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
    Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
    Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο.
    Αλατοπιπερώνετε
    Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό
    Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
    Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
    Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά.
    Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
    Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
    Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
    Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
    Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.

    Καλή επιτυχία

    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

    ΥΛΙΚΑ

    1 κ.σ. βουτυρο
    2 κ.σ. ελαιολαδο
    8 φρεσκα κρεμμυδακια σε λεπτες φετες
    500 γρ. μανιταρια σε φετες
    10 γρ. αποξηραμενα μανιταρια μουσκεμενα σε χλιαρο νερο για 10 λεπτα
    2 κ.σ. αλευρι
    1,2 λιτρα ζωμο λαχανικων ή κοτας
    αλατι και πιπερι
    2 κ.σ. φρεσκο ψιλοκομμενο ανιθο
    1/2 φλ. ρυζι καρολινα
    2 αυγα (χωριστα οι κροκοι απο τα ασπραδια)
    χυμο απο 2 λεμονια

    ΣΥΝΤΑΓΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Λιωνουμε, σε δυνατη φωτια, το βουτυρο σε μια μεγαλη κατσαρολα, προσθετουμε το ελαιολαδο, τα κρεμμυδια και τον ανιθο και σωταρουμε για 2 λεπτα ανακατευοντας. Προσθετουμε τα αποξηραμενα μανιταρια. Συνεχιζουμε το σωταρισμα για 3 λεπτα μεχρι να μαλακωσουν, ριχνουμε επειτα τα φρεσκα μανιταρια, το αλευρι και μαγειρευουμε για ακομη 2 λεπτα. Ριχνουμε το ζωμο ανακατευοντας συνεχως. Μολις παρει μια βραση , χαμηλωνουμε την ενταση και σιγοβραζουμε για 15 λεπτα. Προσθετουμε το ρυζι και συνεχιζουμε το μαγειρεμα μεχρι να μαλακωσει το ρυζι (περιπου 15 λεπτα ακομη).

    Αποσυρουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει ελαφρα για 5 λεπτα. Στο μεταξυ ετοιμαζουμε το αυγολεμονο, χτυπωντας τα ασπραδια πρωτα με ενα πηρουνι ή συρμα ωσπου να αφρισει. Προσθετουμε τους κροκους και συνεχιζοντας το χτυπημα προσθετουμε και το χυμο απο τα λεμονια. Παιρνουμε λιγο ζωμο απο τη σούπα και το προσθετουμε στο μιγμα. Ριχνουμε κι αλλο ωσπου να ζεσταθει το μιγμα μας και τοτε το ριχνουμε ολο στη μαγειριτσα μας. Σερβιρουμε σε ζεστα πιατα.

    Διαβάστε συνταγές για πασχαλινό τσουρέκι.

    0 Σχόλια

    Γράψτε σχόλιο: