Δημοσκόπηση VPRC: η μεγάλη ανατροπή. Ποσοστά

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας VPRC; Ποια η μεγάλη ανατροπή; Διαβάστε τα ποσοστά.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση VPRC ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 28,5%, η Νέα Δημοκρατία 28%, η Χρυσή Αυγή 14,5%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι ΑΝΕΛ 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή με 2,5%.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών του Ιουνίου του 2012, ενώ το σκηνικό πόλωσης και το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων δημιουργούν προϋποθέσεις για να αγγίξουν ποσοστά πάνω από 33%, σε ενδεχόμενο εκλογών.

Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση VPRC η Χρυσή Αυγή που φαίνεται πως δεν πέφτει κάτω από το 10%, αλλά αντίστοιχα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και καμία μείωση της δυναμικής της.

Χαρακτηριστικό του ρευστού τοπίου που επικρατεί, είναι η έκφραση προτίμησης σε συγκεκριμένο σχηματισμό μόνο του 45,7% του εκλογικού σώματος, τη στιγμή που το 12,1% κατατάσσεται στους αναποφάσιστους, με την αποχή να αγγίζει το 26,3%.

Συντριπτικά αρνητικά ποσοστά συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, με τους πολίτες να δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 61%. Παράλληλα ισχυρή είναι η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις μετά την στάση που κράτησαν στην υπόθεση της ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση VPRC φαίνεται ότι παγιώνει ένα ποσοστό κοντά στο 7% , ενισχύεται από την παραμονή στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να αγγίζει σε καμία περίπτωση διψήφιο νούμερο. Αντίθετα η ΔΗΜΑΡ, αν γίνονταν σήμερα εκλογές δεν θα εξασφάλιζε την είσοδό της στη βουλή, πληρώνοντας όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Παράλληλα το ΚΚΕ παγιώνει τη δύναμή του ως τέταρτο κόμμα με ποσοστό 7,5%.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.