Χρυσή Αυγή: ο πόλεμος με Αλβανούς μπράβους και ο ανήλικος στρατός

Συγκλονιστικό είναι το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη για την αξιόποινη δραστηριότητα και τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης στέκεται ιδιαίτερα στο ιδεολογικό περίβλημα της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας στο πόρισμά του ότι κατά τη φιλοσοφία της οργάνωσης «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους.»

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, ο αντεισαγγελέας Α.Π. υπογραμμίζει τα εξής: «Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της.»

Ο κ. Βουρλιώτης, ακόμη τονίζει στο πόρισμά του ότι:

*Στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν διάφορες ομάδες με διαφορετική αποστολή. Μία από αυτές είναι η στρατολόγηση και η οργάνωση ομάδας ανηλίκων, ηλικίας 14 ετών έως 17 ετών, που εντάσσονταν στην ομάδα Κένταυρος.

*Τα μέλη της οργάνωσης αναθέτουν σε αλλοδαπούς την πώληση διαφόρων ειδών και λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος των κερδών.

Επίσης, σημειώνει την ενεργή διασύνδεση της Χρυσης Αυγής με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προκύπτει η εμπλοκή στελεχών της οργάνωσης με κυκλώματα προστασίας της νύχτας.

Συγκεκριμένα, στο εισαγγελικό πόρισμα γίνεται λόγος για δράση μελών του κόμματος στην περιοχή του Κορυδαλλού, όπου τα στελέχη της Χ.Α. είχαν ανοιχτό πόλεμο με άτομα Αλβανικής καταγωγής για την προσφορά «προστασίας» σε μαγαζιά.

Δείτε τα tweets του Παναγιώταρου και τα τηλέφωνα του Κασιδιάρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.