Ροβέρτος Σπυρόπουλος: δίωξη για κακούργημα στον διοικητή του ΙΚΑ, τι συνέβη

Γιατί διώκεται για κακούργημα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος; Ποιες οι κατηγορίες σε βάρος του;

Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκεται το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς διαφθοράς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες για μη είσπραξη ποσού 18,25 εκατομμυρίων ευρώ από το ίδρυμα, τo οποίo χρωστούσε εταιρεία-σουπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται να ευνόησε επιχειρηματία με τις ενέργειές του, ζημιώνοντας το Δημόσιο, καθώς τον Σεπτέμβριο 2013 έδωσε διπλή εντολή για την άρση κατάσχεσης λογαριασμών εταιρείας- σούπερμαρκετ, με αποτέλεσμα ενώ η εταιρεία χρωστούσε 18,25 εκατομμύρια στο Ίδρυμα να μην πληρωθούν εμπρόθεσμα οι οφειλές προς το ΙΚΑ.

Η υπόθεση έφτασε στους εισαγγελείς διαφθοράς μετά απλή καταγγελία οι οποίοι, μετά την έρευνα προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σημειώνεται, πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζήτησαν από τον ανακριτή, που θα χειριστεί την υπόθεση, που αφορά στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, να διερευνήσει το ενδεχόμενο οι υπεύθυνοι της εταιρίας να έχουν διαπράξει το αδίκημα της ηθική αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.

Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για κατασχέσεις από το ΙΚΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.