Σοκάρει ο Μαρκ Τσάπμαν: “Έτσι σκότωσα τον Τζον Λένον”

Ποιες οι αποκαλύψεις του δολοφόνου του Τζον Λένον, Ντέιβιντ Μαρκ Τσάπμαν;

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – εξομολογήσεις του δολοφόνου του Τζον Λένον, Ντέιβιντ Μαρκ Τσάπμαν, ο οποίος έχει ολοκληρώσει την ποινή, που του αποδόθηκε, ωστόσο παραμένει ακόμη στη φυλακή.

Ο άνθρωπος που πυροβόλησε πέντε φορές και σκότωσε τον Τζον Λένον έξω από το διαμέρισμά του στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται για όγδοη φορά, καθώς η αρμόδια επιτροπή έκρινε πως δεν έχουν εκλείψει οι πιθανότητες να παραβιάσει ξανά το νόμο.

Στοιχεία της κατάθεσής του διέρρευσαν και δημοσιεύονται στον αγγλικό Τύπο. Η εξομολόγηση σοκάρει με την αλήθεια της, την ειλικρίνεια ενός φανατικού θαυμαστή, που νόμισε πως θα καταφέρει να «κλέψει» λίγη από τη λάμψη του Τζον Λένον, εξολοθρεύοντάς το.

«Προσπαθούσα να κάνω θετικές σκέψεις στη ζωή μου, αλλά έπαθα κατάθλιψη. Επινα κι απομονώθηκα από τον εαυτό μου, την οικογένεια μου. Είχα τάσεις αυτοκτονίας κι ίσως αυτός ήταν ακόμα ένας λόγος που έφτασα στην απόφαση να σκοτώσω κάποιον. Ισως απλώς ήθελα να τελειώσουν όλα για μένα. Για άλλη μια φορά θέλω να πω ότι δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ημουν εκεί, το έκανα, θα μπορούσα να κάνω μεταβολή και να φύγω, όμως είχα κάνει την επιλογή μου. Η λάμψη της δόξας ήταν εκεί. Δεν μπόρεσα να της αντισταθώ. Η αυτοεκτίμησή μου ήταν πληγωμένη. Εψαχνα να βρω διέξοδο. Επέλεξα τη χειρότερη και ήταν τρομερό…» αναφέρει σε κάποιο από τα σημεία της κατάθεσης του ο Τσάπμαν.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ καθώς ο Τσάπμαν συνεχίζει “Ημουν πολύ πειστικός. Δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα. Το έγκλημα δεν ήταν αφελές ούτε παρορμητικό. Ηταν ένα απολύτως προσχεδιασμένο έγκλημᨔ

Διαβάστε πώς θα κλωνοποιηθεί ο Τζον Λένον.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.