Κρίσιμο τηλεφώνημα Πούτιν στη Λαγκάρντ για την Ελλάδα. Τι συζήτησαν

Γιατί τηλεφώνησε άμεσα μετά το δημοψήφισμα την Κριστίν Λαγκάρντ ο Πούτιν ; Τι συζήτησαν για την Ελλάδα;

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε σήμερα το απόγευμα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ρωσίας και ΔΝΤ, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, στην Ελλάδα, σχετικά με τους όρους της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, από τους διεθνείς πιστωτές», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εκφράστηκε η ελπίδα, ότι η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, θα συνεχισθεί, λαμβάνοντας υπόψη, τα συμφέροντα όλων των πλευρών», καταλήγει η ανακοίνωση για την επικοινωνία Πούτιν-Λαγκάρντ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ – Τσίπρα

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει δόση από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προσέφερε τεχνική βοήθεια, εφόσον ζητηθεί.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν την Δευτέρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κριστίν Λαγκάρντ εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει δόση στην Ελλάδα από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ωστόσο, η ίδια προσέφερε την παροχή τεχνικής βοήθειας, εφόσον ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές.

Νωρίτερα την Δευτέρα, η κ. Λαγκάρντ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι το Ταμείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση: «Το ΔΝΤ έχει λάβει υπόψη το χθεσινό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την χώρα αν μας ζητηθεί».

Διαβάστε τι είπε ο Πούτιν στον Τσίπρα για τη συμφωνία και το άγριο τρολάρισμα Βαρουφάκη στην Λαγκάρντ στο twitter.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.