Μνημόνιο ψηφοφορία: Έχασε τη δεδηλωμένη ο Τσίπρας. Ζωή: Μας πέταξες σαν σκυλιά

Μετά από ένα μαραθώνιο στη Βουλή, ψηφίστηκε το Μνημόνιο 3 με 222 ΝΑΙ, 64 ΟΧΙ και 11 ΠΑΡΩΝ.

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών έπεσε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία για το μνημόνιο, ενώ ο Τσίπρας φέρεται έτοιμος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να πάει άμεσα σε εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 44 απώλειες, εκ των οποίων 32 ΟΧΙ, 11 ΠΑΡΩΝ και 1 απουσία. Το αποτέλεσμα αυτό ρίχνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών, στους 118 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές.

Στις εκπλήξεις της ψηφοφορίας το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 39 διαφοροποιήσεις, ενώ στις 23 Ιουλίου ο αριθμός έγινε 36.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 20 Αυγούστου ο Τσίπρας, αμέσως μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα πάμε σε εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο.

Λίγο νωρίτερα, στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός είπε πως η ΝΔ έχει αγωνία για την ψηφοφορία και όχι η κυβέρνηση. Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι θεσμικοί παράγοντες κρίνονται από το λαό. Είμαι ο τελευταίος που δεν θα αναγνωρίσω αυτό που ονόμασα θεσμική δυσαρμονία. Η χώρα έχει νόμος και κανόνες για να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά είτε μέσα στη Βουλή είτε με εκλογές. Τούτη την ώρα όμως προέχει η συμφωνία και αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης.

Μεϊμαράκης: Εγώ δεν σας είπα για εκλογές. Δεν μπορώ να αποτρέψω εκλογές, ούτε μπορώ να επιβάλλω. Σας είπα πως πρέπει να μαζέψετε τους υπουργούς σας και την Πρόεδρο της Βουλής. Ο κ.Βούτσης και η κα Γεροβασίλη μιλούν για πρόωρες εκλογές στα κανάλια. Εγώ σας λέω από την Δευτέρα πρέπει να βρείτε λύση. Αυτό το σκηνικό δεν πάει άλλο. Οταν χάνετε 30-40 ανησυχείτε εσείς, ανησυχούμε εμείς, ανησυχεί η Ευρώπη, δεν το καταλαβαίνετε; βρείτε λύση για το καλό το δικό σας, για το καλό της χώρας. Μαζέψτε κάποιους βουλευτές.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση αυτή δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε σήμερα ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».

Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλουμε το χρεος πιστευοντας ότι αυτομάτως έτσι θα μειωθεί.

Λαφαζάνης: Ντροπή για την κυβέρνηση
Δριμεία επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για να τα… ακούσει ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. “Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για τον κ. Μάρδα και για την κυβέρνηση”, είπε μεταξύ άλλων. Περισσότερα εδώ

Χαμός επικράτησε όταν η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε το λόγο και ανέβηκε στο βήμα πραγματοποιώντας επίθεση σε μνημόνια, κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«”Είμαστε όχι ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε. Σήμερα επέλεξα να κάνω αυτό που κάνω όταν σπιλώνεται και παραποιείται η αλήθεια. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να σταματήσω να το κάνω.

Δεν είχε δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό κεφάλαιο. Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσιπρα να καταχωρηθεί στους πρωθυπουργούς των Μνημονίων και να επιλέξει να πετάξει τους συντρόφους του στα σκυλιά και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού και διεφθαρμένου διαπλεκόμενου κατεστημένου» .

Χαμός στη Βουλή μόλις η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε το λόγο

Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της. Την ίδια ώρα και ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.