Πανελλήνιες 2016: Τζογάρουν με τους 17αρηδες, “1000 μόρια σε όσους…”. Ξεφτίλα

Ποιους πριμοδοτεί με 1000 μόρια το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλήνιες 2016;

Εκεί στο υπουργείο Παιδείας από ό,τι φαίνεται έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, καθώς εν μέσω πανελληνίων, μιλούν για σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην ανώτατη εκπαίδευση

Στον τζόγο… φαίνεται ότι θέλει να μυήσει τους 17χρονους μαθητές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ομότιμος πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος, καθώς τώρα εξετάζουν να πριμοδοτούν με 1000 μόρια – μπόνους σε όσους τελειόφοιτους από τις Πανελλήνιες 2016 (θυμίζουμε 17χρονους) γνωρίζουν το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και δηλώσουν στο μηχανογραφικό μόνο μια σχολή.

Άλλωστε, είναι απόλυτα φυσιολογικά ένα παιδί στα 17 του χρόνια να ξέρει τι θέλει να κάνει στο μέλλον και τι σπουδές θα ακολουθήσει… αν δεν ξέρει, τότε θα «τιμωρείται» και δεν θα παίρνει τα 1000 μόρια.

Ο ίδιος ο κ. Λιάκος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρότασή του είπε «πως η καινοτομία του συστήματος είναι η επιβράβευση όσων είναι συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουν να σπουδάσουν».

Για παράδειγμα, αν ένας υποψήφιος δηλώσει μία και μόνο σχολή θα πάρει 1000 μόρια αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα έναντι των άλλων.

Αν επιλέξει δύο τμήματα, οι συντελεστές διαφοροποιούνται σε 65% για α’ επιλογή και 35% για τη β’ επιλογή.

Αν επιλέξει τρεις σχολές τότε επιμερίζεται σε 55% για την α’ επιλογή, 30% για τη β’ και 15% για την γ’ επιλογή.

Όπως αναφέρει η πρόταση ο συντελεστής θα συνεχίζει φθίνοντας έως και τη δέκατη επιλογή τμήματος.

Διαβάστε τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2016 στις Πανελλήνιες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.