Κορίτσια ο Μπάρκουλης: Οι γυναίκες του αείμνηστου ηθοποιού και η άγνωστη ιστορία Βουτσά

Ποιες οι άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη;

Ο μεγάλος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου λατρεύτηκε όσους λίγους της εποχής του. Γνώρισε τον έρωτα, την αγάπη, την δόξα, τα χρήματα αλλά και τον πόνο, τον εθισμό, την απώλεια και τον εγκλεισμό.

Ανάμεσα στις σχέσεις της ζωής του ήταν η Αλέκα Στρατηγού, η Τζένη Καρέζη και η Καίτη Γκρέυ αλλά φήμες έλεγαν πως οι ερωτικές σκηνές του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πέρα για πέρα ρεαλιστικές.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για την πρώτη του γυναίκα Αλέκα Στρατηγού:

«Καλό κορίτσι, μεγάλη Αγάπη, τα πάθη μας χώρισαν… Έζησα καλά με την Αλέκα, ήταν από τους νεανικούς έρωτες αυτούς που ξυπνάς και πιστεύεις πώς όλα είναι αγνά, όμορφα και μεθαύριο θα καλυτερεύσουν κι άλλο. Ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή μου. Την λάτρεψα την Αλέκα! Μετά την ταινία «Η χαρτοπαίχτρα» άρχισε να μοιάζει με την καθημερινότητά μας. Η Αλέκα έπαιζε μερόνυχτα κι εγώ βολτάριζα με γκομενίτσες, αθώα φλερτ, χωρίς να επιδιώκω το σεξ, μήπως και την ταρακουνήσω…. Ένα βράδυ το τελευταίο μας, την προσκάλεσα για φαγητό, της ανακοίνωσα πώς δεν αντέχω άλλο να αναμετριέμαι με την τράπουλα κι έφυγα…».

Όσο για την Καίτη Γκρέυ είχε πει: «Ο αρραβώνας μας αποτέλεσε μεγάλο γεγονός της εποχής… Μέχρι που οι επόμενες ασωτίες μου μας απομάκρυναν πλέον οριστικά. Πριν οριστικοποιηθεί αυτή μου η απόφαση το ναι της Καίτης και το διαζύγιό μου, με συνέλαβαν με την γνωστή κατηγορία του χασίς…».

Όσον αφορά την σχέση του με την Τζένη Καρέζη , είχε αποκαλύψει στο βιβλίο του: «Το 1966 έπαιξα στην ταινία «Τζένη Τζένη». Η ταινία είχε εκπληκτική επιτυχία εισπρακτικά κόβοντας πάνω από 560.000 εισιτήρια κατά τις πρώτες προβολές της. Στην ταινία ερωτεύθηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη. Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε».

Ο τελευταίος του γάμος και η τελευταία του γυναίκα, η οποία έμεινε μέχρι το τέλος στο πλευρό του, ήταν η Μαρία Μπάρκουλη. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 2001 με πολιτικό γάμο, αλλά ο θρησκευτικός τους γάμος έγινε το 2015, όταν ο ίδιος ήταν 79 χρονών.

Ο χαμός του Ανδρέα Μπάρκουλη, βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και φίλους και συναδέλφους του που δεν ήταν απλά συνεργάτες αλλά και καρδιακοί φίλοι,όπως ο Κώστας Βουτσάς.

Σε επικοινωνία με τον Κώστα Βουτσά, ο αγαπημένος ηθοποιός «άνοιξε» την καρδιά του και μας αποκάλυψε μοναδικές στιγμές από την κοινή τους ζωή.

«Είμαι συντετριμμένος, μόλις το έμαθα κι εγώ, ξεκουράστηκε ο Ανδρέας! Είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με την υγεία του αλλά και με τη δουλειά του.Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος ,είναι ότι ήμασταν μπατζανάκηδες.Ο Ανδρέας ήταν παντρεμένος με την Αλέκα Στρατηγού κι εγώ είχα τότε σχέση με την Στέλλα Στρατηγού.Βγαίναμε συνέχεια ζευγάρια ,πηγαίναμε εκδρομές ,βόλτες με το αυτοκίνητο ,γλέντια και περνάγαμε πολύ ωραία!

Δεν φαντάζεστε τι γινόταν με τον Ανδρέα,Αυτό το «κορίτσια ο Μπάρκουλης» το ακούγαμε όπου κι αν πηγαίναμε.Θυμάμαι ήμασταν τετράδα στο αυτοκίνητο και μας ακολουθούσαν 4-5 αυτοκίνητα ,ούτε θυμάμαι πόσα, γεμάτα με γυναίκες -κορίτσια που φώναζαν Ανδρέα,Ανδρέα κι ας ήταν δίπλα του η γυναίκα του!Ήταν πραγματικό απίστευτο αυτό που γινόταν.Γινότανε πραγματικός χαμός με την δημοτικότητά του.Μετά εκείνος έφυγε για Αμερική και άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία του. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος,κρίμα καλό σου ταξίδι φίλε Ανδρέα!»

Διαβάστε ποια η απίστευτη εξομολόγηση της Μαίρης Μπάρκουλη για τις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.