Καλογρίτσας: Ποιος ο εργολάβος της Αριστεράς και κουμπάρος υπουργού. Βίος και Πολιτεία

Ποιος είναι ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, που κέρδισε μια θέση στον περιορισμένο τηλεοπτικό χάρτη;

Ισχυροί επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω από τις εταιρίες που πήραν τις τέσσερις άδειες για κανάλια.

Ωστόσο, ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι ο λιγότερο γνωστός -θα λέγαμε και άγνωστος- στο ευρύ κοινό, το οποίο τις τελευταίες ημέρες τον έχει… παραμάθει.

Την ίδια απορία έχουν και οι χρήστες των social media, οι οποίοι ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, που έγινε γνωστή η νίκη του κ. Καλογρίτσα, αναρωτιούνται “Ποιος είναι τούτος ρε παιδιά;”.

Ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας είναι γνωστός και ως ο «εργολάβος της Αριστεράς» όπως τον αποκαλούν κάποιοι λόγω της στενής του σχέσης με το ΚΚΕ και γενικότερα την κοινοβουλευτική Αριστερά, έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον Τύπο.

Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας από τους βασικούς μετόχους της εφημερίδας «Πρώτη» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1986. Φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με κυβερνητικά στελέχή ενώ δεν έχει αποκρυβεί ότι είναι κουμπάρος και με τον Π. Καμμένο και με τον Χρ. Σπίρτζη.

Η εφημερίδα “Πρώτη” εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1986 και κυκλοφόρησε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 1990.

Ο 68χρονος εργολάβος από την Καρδίτσα ασχολήθηκε με τα δημόσια έργα μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς και κατάφερε σταδιακά να καθιερωθεί στο χώρο.

Παράλληλα η εταιρεία του συμμετέχει σε μια συγχώνευση εταιριών, μεταξύ των οποίων και η εταιρία “Τοξότης” που τίθεται επικεφαλής του σχήματος.

Η εταιρία Τοξότης εν συνεχεία εξαγοράζει μια άλλη κατασκευαστική εταιρία, την Μέδουσα με τον κόσμο των κατασκευών να γνωρίζει πως αυτό είναι το νέο όνομα της εταιρίας Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού, απ’ όταν αυτός αποχώρησε από το εταιρικό σχήμα.

Τέλος, το όνομα του Καλογρίτσα βρέθηκε και σε συνομιλίες του φυλακισμένου βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ενώ σε κάποιες μίλησε ο ίδιος ο 69χρονος νυν καναλάρχης.

Διαβάστε πώς πήραν τις άδειες Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.