Ποιος καναλάρχης σκέφτεται να επιστρέψει την άδεια και γιατί

Ποιος καναλάρχης κάνει δεύτερες σκέψεις για την άδεια, που κατέκτησε;

To εξαιρετικά υψηλά τιμήματα που υποχρεώθηκαν να καταβάλουν για τις τηλεοπτικές άδειες, ανατρέπουν τους σχεδιασμούς τους και ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο συνολικά τα οικονομικά τους.

Όπως είναι γνωστό το αμέσως προσεχές διάστημα και οι τέσσερις πρέπει να καταβάλουν το 1/3 του συνολικού ποσού, σε ένα χρόνο άλλο 1/3 και το 2018 το τελευταίο 1/3.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια Κυριακού πρέπει να δώσει 25,3 εκατ ευρώ αμέσως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης 23,3 εκατ ευρώ, η οικογένεια Καλογρίτσα 17,4 εκατ και ο Γιάννης Αλαφούζος 14,8 εκατ ευρώ.

Πληροφορίες του aixmi.gr αναφέρουν ότι για κανέναν από τους τέσσερις κερδισμένους του διαγωνισμού δεν είναι εύκολη η υπόθεση. Για δε τους δυο, τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα, με βάση τα συνολικά επιχειρηματικά τους ανοίγματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εξ αυτών έχει μετανιώσει που προσέφερε τόσο υψηλό ποσό και σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού του.

Με δυο λόγια συζητά ακόμη και την πιθανότητα να φύγει, παραχωρώντας τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα. Άλλωστε, μόνο 3 εκατ ευρώ είχε βάλει ως εγγύηση για να μπορέσει να πάρει μέρος στη δημοπρασία.

Ο λόγος για τον όμιλο Κυριακού και τον ΑΝΤ1.

H αλήθεια είναι πως μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Κυριακού από τη δημοπρασία -τη θέση του πήρε ο Στρατής Λιαρέλης- οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 ήταν ιδιαιτέρως αγχωμένοι για την έκβαση της διαδικασίας.

Το ποσό που «πόνταρε» ο ΑΝΤ1 ήταν 75,9 εκατομμύρια ευρώ και ήταν το μεγαλύτερο που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις άδειες.

Αυτή η εξέλιξη δεν φάνηκε να άρεσε ιδιαίτερα στον Μίνωα Κυριακού, καθώς -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- δεν είχε συμφωνηθεί να ακουστεί τόσο μεγάλο ποσό από τον όμιλο ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ και δεύτερος ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς με 61 εκατ ευρώ.

Διαβάστε γιατί έξαλλος ο Μίνωας Κυριακού με Λιαρέλη και τηλεοπτική άδεια ΑΝΤ1.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.