Βαρδινογιάννης: Δικαιώθηκε η στρατηγική του για STAR στη δημοπρασία ή όχι;

Κερδίζει ή χάνει από ενδεχόμενο λουκέτο στο STAR ο Βαρδινογιάννης;
Παρά το γεγονός ότι ALPHA και STAR δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια, oi δύο περιπτώσεις δεν έχουν τίποτα κοινό… Παρά μόνο τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Από κει και πέρα οι ιδιοκτησίες των δυο καναλιών κατέβηκαν στη δημοπρασία με διαφορετικά κριτήρια και προθέσεις.

Είναι σαφές ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε δώσει εντολή στους εκπροσώπους του ALPHA στη δημοπρασία να «χτυπήσουν» μία από τις 4 άδειες… Το γιατί δεν τα κατάφεραν, ενώ είχαν στη διάθεσή τους 60 και πλέον εκατομμύρια ευρώ έχει αναλυθεί.

Οι δύο ομάδες όμως συμφερόντων Βαρδινογιάννη που κατέβηκαν στη δημοπρασία της περασμένης εβδομάδας είχαν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αλλά και εκ του αποτελέσματος, τελείως διαφορετική στρατηγική. Η οποία συμπυκνώνεται – όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, στα περίφημα «επιχειρηματικά κριτήρια».

Με απλά λόγια η γνωστή οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε δώσει συγκεκριμένες εντολές που μεταφραζόντουσαν σε συγκεκριμένα ποσά, ότι δηλαδή δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει παραπάνω από 20 εκ. ευρώ για την απόκτηση άδειας.

Και μοιραία προκύπτει το ερώτημα, δεδομένου του τρόπου που εξελίχθηκε η δημοπρασία με τα ποσά να φθάνουν στα ύψη, ποιος έχει την ευθύνη για το αποτέλεσμα: η κυβέρνηση που είχε ορίσει τους κανόνες της δημοπρασίας ή η πλευρά Βαρδινογιάννη που αποφάσισε να συμμετάσχει, αλλά όχι και να διεκδικήσει μία άδεια για το STAR;

Πάντως τα επιχειρηματικά κριτήρια που πρυτάνευσαν στη στρατηγική που ακολούθησε η ομάδα του καναλιού, προστάτευσαν τα ταμεία της εταιρίας, θεωρώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν βιώσιμη η επένδυση (και μάλλον έτσι είναι), αλλά την άφησε εκτεθειμένη (ενν. την επένδυση) στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Κατά συνέπεια και ενδεχομένως αυθαίρετα, αλλά ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να απομακρυνθεί από τα σπάταλα ΜΜΕ.

Διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν είχε λόγο – πάντα με επιχειρηματικά κριτήρια, να μην προστατεύσει το κανάλι της.

Προφανώς όμως, δεν τη συνέφερε να το κάνει, αφού η χασούρα θα ήταν μεγαλύτερη ακόμη κι αν αναγκαστεί να βάλει λουκέτο.

Φυσικά αν δεν γινόταν ποτέ δημοπρασία για αδειοδότηση. Ή αν οι άδειες δεν αφορούσαν για 4 κανάλια… Ή αν αδειοδοτούνταν όλα με μικρότερο τίμημα ίσως ήταν διαφορετικά.

Ακόμη όμως και η ιδέα να αδειοδοτηθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στη δημοπρασία καταβάλλοντας ένα τίμημα της τάξης των 30 ή 35 εκ ευρώ, πάλι προκαλεί απορία για το αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα συμφωνούσε, δεδομένου ότι οι οικονομικοί της σύμβουλοι έχουν αποτιμήσει την άδεια το πολύ έως 20 εκ. ευρώ.

Διαβάστε τι ισχύει με το συμβόλαιο του Νίκου Χατζηνικολάου με το STAR.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.