Τέλη κυκλοφορίας 2017. Νέο χαράτσι στα οχήματα. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ποιο θα είναι το νέο χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017;

Η νέα μεθοδολογία υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά στον βαθμό επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων για το 2017.

Οι πλέον ευνοημένοι φαίνεται να είναι όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο ηλικίας πέραν των 11 ετών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα τέλη για αυτή την κατηγορία οχημάτων θα είναι μειωμένα κατά 10% περίπου, σε μια απόπειρα οι ιδιοκτήτες τους, να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία καθώς μια σημαντική μερίδα αυτών, έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις πινακίδες.

Επιβαρύνσεις για τα καινούρια αυτοκίνητα για το 2017.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, θα υπάρξει σημαντική μείωση στις επιβαρύνσεις για τα παλαιά οχήματα, ειδικότερα για εκείνα τα οχήματα που είναι παλαιά και μεγάλου κυβισμού.

Περαιτέρω επιβάρυνση ωστόσο θα υπάρξει για τα καινούργια -τελευταίας πενταετίας- και ακριβά αυτοκίνητα, καθώς για τα συγκεκριμένα οχήματα θα υπολογίζονται στον καθορισμό της φορολογικής επιβάρυνσης και οι ρύποι.

Το ακριβές ύψος αυτής της επιβάρυνσης δεν μπορεί ακόμη να καταδειχθεί, καθώς το σίγουρο είναι ότι θα συνυπολογιστεί τόσο η αξία του αυτοκινήτου, όσο και το ύψος της ασφάλισής του.

Εξάλλου βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει ελάφρυνση στα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν περισσότερο τα ακριβά, καινούργια και μεγάλου κυβισμού οχήματα.

Αρνητική εξέλιξη συνιστά ωστόσο το ενδεχόμενο να επιβληθεί τέλος ρύπων στα πετρελαιοκίνητα που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της φορολογίας για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Στον αντίποδα, θετικά είναι τα μηνύματα για όσους έχουν στην κατοχή τους μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, καθώς για αυτή την κατηγορία οχημάτων δεν θα θεωρείται ως πρώτο έτος ταξινόμησης το έτος ταξινόμησης στην Ελλάδα, αλλά το έτος της πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει σημαντική μείωση στα τέλη κυκλοφορίας για τα συγκεκριμένα οχήματα κατά το 2017.

Διαβάστε ποια τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.