Ανασχηματισμός σήμερα: Βόμβα Τσίπρα για Σκουρλέτη, τι θα γίνει με Νίκο Παππά

Ποια ονόματα θα κυριαρχίσουν σήμερα στον ανασχηματισμό; Τι έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας και τι θα συμβεί με τον Σκουρλέτη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος, ύστερα από τον ανασχηματισμό.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είναι πιθανόν να υπάρξει αναφορά στο πολιτικό κλίμα που δημιουργείται και πολύ πιθανόν να μην υπάρχει πουθενά το όνομα του Σκουρλέτη.

Ο Σκουρλέτης έχει στο “ενεργητικό” του βέβαια, ότι εμπόδισε την επένδυση στις Σκουριές, καθώς απέρριψε την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, με απόφαση που υπέγραψε.

Το δεύτερο ατόπημα του Σκουρλέτη το έδωσε από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη το οποίο επισκέφθηκε.

Εκεί, όχι μόνο επέμεινε στη άποψη να μην ιδιωτικοποιηθεί το 17% της ΔΕΗ αλλά υπενθύμισε ότι εκφράζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ τονίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Υπερταμείο.

Είπε μάλιστα όσα συμφωνήθηκαν εσχάτως, όπως ο δια νόμου δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, η πώληση μεριδίου του σε τιμές αγοράς και η κατάργηση του νόμου που προέβλεπε τη «μικρή ΔΕΗ».

Το δεύτερο πρόσωπο που θα είναι στο επίκεντρο του ανασχηματισμού θα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες είχε ως αποτέλεσμα να κάνει πιο δύσκολη τη θέση του Νίκου Παππά.

Πηγές αναφέρουν ότι με τυχόν αποχώρηση του κ. Παππά από το υπ. Επικρατείας ο Τσίπρας θα περάσει το μήνυμα ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων την Δευτέρα για να κάμψει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να κατορθώσει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Τα υπουργεία

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υποδοχής.

Στο νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες: του Ασύλου, της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Παράλληλα, συνιστάται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

Επίσης ανασυνιστάται το υπουργείο Τουρισμού με άλλα υπουργεία. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επίσης, συνιστάται ξεχωριστό υπουργείο Ενέργειας. Αναλυτικότερα, το νέο υπουργείο Ενέργειας θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το πρώην υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίζεται σε δυο. Ένα υπουργείο θα ονομάζεται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα νέο υπουργείο.
Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Διαβάστε ποιοι φεύγουν και ποιοι “σώζονται” από τον ανασχηματισμό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.