Μακελειό στο Βερολίνο: Νέο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό – Πόσοι νεκροί, τραυματίες [φωτο, video]

Ποια η νέα τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο;

Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας αρκετούς και τραυματίζοντας δεκάδες. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον 9 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Ο οδηγός του φορτηγού -σύμφωνα με πληροφορίες, διαφεύγει.


Το φορτηγό έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη κόσμο, στο Βερολίνο, τραυματίζοντας αρκετούς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα επικαλούμενα και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τη Berlin Morgenpost, τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός και 50 οι τραυματίες. “Η αστυνομία επιβεβαιώνει πω ένας φορτηγό εισέβαλε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz στο Βερολίνο” γράφει η εφημερίδα.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.

https://www.youtube.com/watch?v=0LsxSM2lZA8

Το μακελειό θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.