Έκλαιγε με λυγμούς η Πρωτοψάλτη με 14χρονη Νεφέλη: Δεν μιλάει, μόνο τραγουδάει. Ήταν σε κώμα, εγκεφαλικό [video]

Δείτε τη 14χρονη Νεφέλη που δεν μιλάει και κινείται με δυσκολία να τραγουδά Άλκηστις Πρωτοψάλτη και να συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Μια ανατριχιαστική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη στη συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη στην Κύπρο.

Εκεί, στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και το κοινό βίωσαν μια αλλιώτικη εμπειρία.

Ενα 14χρονο κορίτσι, η Νεφέλη, ανέβηκε στη σκηνή, πήρε με αποφασιστικότητα το μικρόφωνο και ερμήνευσε καταπληκτικά το «Χειροκρότημα».

Μόνο που δεν επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε κορίτσι: Η Νεφέλη, δεν μιλάει, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα εκ γενετής ενώ έχει υποστεί και εγκεφαλικό. Μάλιστα, είχε πέσει σε κώμα για πολλούς μήνες με λιγοστές πιθανότητες επιβίωσης. Εκείνες τις μέρες, η μητέρα της Νεφέλης έβαζε στην κόρη της τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, τα οποία καθώς φαίνεται το κορίτσι «ρουφούσε» σαν σφουγγάρι.

Ετσι, όταν η αγαπημένη τραγουδίστρια πήγε στην Κύπρο, το κορίτσι βρήκε το θάρρος, ξεπέρασε τους φόβους του και ανέβηκε στη σκηνή.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, μοιράστηκε στα social media αυτή την μοναδική εμπειρία που έζησε:

«Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή , μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή……Μας διαπέρασε ο τρόπος το πάθος της , η αποφασιστικότητα της και η λαχτάρα στο βλέμμα της. Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν …. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων … δεν έχει σημασία , η σημασία είναι αλλού ….. στο θαύμα της μουσικής ! Η Νεφέλη δεν μιλάει ….μόνο τραγουδάει ….🏆Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν , πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους».

Δείτε την ανατριχιαστική στιγμή με Νεφέλη και Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο βίντεο που ακολουθεί:

Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή , μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή……Μας διαπέρασε ο τρόπος το πάθος της , η αποφασιστικότητα της και η λαχτάρα στο βλέμμα της .Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν …. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων … δεν έχει σημασία , η σημασία είναι αλλού ….. στο θαύμα της μουσικής ! Η Νεφέλη δεν μιλάει ….μόνο τραγουδάει ….🏆Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν , πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους .Sophia Foundation for Children

Gepostet von Alkistis Protopsalti Official am Donnerstag, 5. September 2019

Η Νεφελίτσα, 14 χρονών σήμερα, που γεννήθηκε με κινητικά και άλλα προβλήματα. Δεν μιλούσε καθόλου. Έπαθε και ένα μικρό εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα για πολύ καιρό. Ήταν να πεθάνει.

Η μητέρα της, διαρκώς κοντά της, της έβαζε CD’s με τα τραγούδια της Πρωτοψάλτη, στην οποία είπε προχθές ότι τα ξέρει όλα απέξω κι ανακατωτά. «Όλο μου το ρεπερτόριο», λέει η τραγουδίστρια. Συγκλονισμένη, ακόμα και την επόμενη μέρα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο, κι ενώ ετοιμαζόταν για τη δεύτερη συναυλία της στη Λευκωσία.

Μια συναυλία ξεχωριστή, με τραγούδια στη γλώσσα των χωρών που την έχουν φιλοξενήσει ως καλλιτέχνιδα, αφιερωμένη στα παιδιά του Ιδρύματος Σοφία, ψυχή του οποίου είναι μια μοναδική γυναίκα, η Μαρίνα Σιακόλα. Πώς θα τραγουδήσουν απόψε, αναρωτιέμαι, τώρα Πέμπτη που γράφω το κομμάτι, έπειτα από το σοκ το χθεσινό; «Και σήμερα κλαίμε», μου λέει η Πρωτοψάλτη, μεταφέροντάς μου ακόμα μία σκηνή από τη βραδιά στο Κούριο: «Τελειώνει η συναυλία, και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Κάτι έγινε απόψε εδώ πέρα, λέγαμε όλοι.

Ένας κραδασμός επάνω στη σκηνή. Σαν να μην υπήρχε άλλος κόσμος εκεί, στις εξέδρες. Μόνο ένα κορίτσι. Η Νεφέλη. Βγαίνω από το καμαρίνι και βλέπω απέξω και τα 22 μέλη της ορχήστρας μας να κάθονται σαν σε κύκλο, απόλυτα σιωπηλοί». Είχανε μείνει στο χειροκρότημα… Βουβοί. Έπειτα από μια συναυλία, στην οποία ένα «βουβό» κορίτσι πετάχτηκε «σαν ελάφι» επάνω στη σκηνή, και είπε τραγουδιστά στο ίνδαλμά της «με κοιτάς, σε κοιτώ, και μελαγχολείς…», για να ακούσει όλος ο κόσμος, πρώτη φορά, τη φωνή της!»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!