Επιστράτευση βενζίνης, ανευθυνότητα εργατοπατέρων

Ανακούφιση και προβληματισμός για την επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Ανακούφιση γιατί επιτέλους θα βρούμε βενζίνη σε μια κρίσιμη περίοδο, προβληματισμό γιατί καμιά επιστράτευση δεν είναι ευχάριστη.

Την επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και την επίταξη των φορτηγών αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την άκαρπη συνάντηση των ιδιοκτητών με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών. Με την απόφαση καλούνται τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, καθώς και οι νομαρχίες να προχωρήσουν στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων ώστε να διασφαλειστεί η ομαλή λειτουργία της διακίνησης αγαθών.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση τίθενται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης οι ιδιοκτήτες των φορτηγών. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των φύλλων πόρείας στους 33.000 οδηγούς φορτηγών ώστε να αρχίσουν κανονικά τα δρομολόγια.

Η επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων αποτελεί το βατερλώ των συνδικαλιστών τους. Στην συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών η κυβέρνηση πρότεινε την χορήγηση δεύτερης άδειας δωρεάν στους υπάρχοντες αδειούχους, πρόταση που άφησε παγερά αδιάφορους τους συνδικαλιστές. Υπήρξε επίσης συζήτηση σχετικά με την μεταβατική περίοδο των τριών ετών για την εφαρμογή της ρύθμισης. Οι συνδικαλιστές όμως επέμειναν στην απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναδιαπραγμάτευση και εκπόνηση καινούργιου νομοσχεδίου.

Οι συνδικαλιστές των οδηγών βυτιοφόρων δεν πίστεψαν ποτέ οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση τους. Τα ήθελαν όλα, τα ζήτησαν όλα και τελικά.. δεν πηραν τίποτα. Πρόκειται για το αιώνιο πρόβλημα των συνδικαλιστών και εργατοπατέρων που αντί να συζητήσουν, να προτείνουν και να διεκδικήσουν δικαιώματα για τους εργαζόμενους, παίζουν πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων για κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Η απεργία της βενζίνης γονάτισε την χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται είναι το πρώτο του Αυγούστου και όλη η χώρα πηγαίνει διακοπές. Δεν ειναι δυνατόν κάποιοι να κρατούν όμηρους τους Έλληνες επειδή δεν δέχονται να ανοίξει το επάγγελμα τους. Δεν είναι δυνατόν ο τουρισμός της χώρας να πλήττεται θανάσιμα επειδή κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν τα μονοπώλεια τους. Γιατί να διατηρούνται τα κλειστά επαγγέλματα; Γιατί κάποιοι να εχουν προνόμια που οι περισσότερες ομάδες της κοινωνίας δεν έχουν; Και τι πάει να πει κλειστο επάγγελμα στην τελική; Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή του ανταγωνισμού και η απελευθέρωση τη αγοράς είναι απαραίτητη για την μείωση των τιμών. Μήπως αυτό είναι που πονάει πραγματικά τους οδηγούς βυτιοφόρων;

Καμιά επιστράτευση δεν είναι επιθυμητή. Και αυτό κάνει την αποτυχία των συζητήσεων συνδικαλιστών-υπουργείου ακόμα μεγαλύτερη. Όμως η χώρα έχει στεγνώσει και η τροφοδοσία της αγοράς με βενζίνη είναι αυτή τη στιγμή πιο επιτακτική από ποτέ. Ας γίνει αυτή η ιστορία μάθημα.

Διαβάστε ποια βενζινάδικα έχουν βενζίνη και που θα βρείτε φθηνή βενζίνη στην περιοχή σας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.