Μάιος ο μήνας της χρεοκοπίας

Η ιστορία δείχνει οτι ο Μάιος είναι ο μήνας της χρεοκοπίας για την Ελλάδα. Μια ιστορική ανάλυση για τραγικές καταστάσεις και χρεοκοπίες-πτωχεύσεις στη χώρα μας.

Παρ’ όλο που ο Μαίος είναι προάγγελος του καλοκαιριού, στην Ελλάδα ο μήνας αυτός έχει συνδυαστεί με χρεοκοπίες-πτωχεύσεις, δυσκολίες και τραγικές καταστάσεις.

Την 1η Μαίου του 1843 οι προστάτιδες δυνάμεις, Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία μας υποχρέωσαν σε μνημόνιο με περικοπές μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών με σκοπό την αποφυγή της πτώχευσης της χώρας, αλλά και πάλι όμως πτωχεύσαμε.

Την 1η Μαίου ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναγκάστηκε να κηρύξει χρεοστάσιο των κρατικών δανείων σε χρυσό, αλλά και πάλι τη χρεοκοπία δεν την γλίτωσε.

Την 15η Μαίου 2010 η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο και μαζί με αυτό τον μαρασμό της χώρας με το ΔΝΤ.

Επίσης, Μάιο μήνα έπεσε η Κωνσταντινούπολη και έβαλε ένα τέλος στην ένδοξη βυζαντινή αυτοκρατορία.

Αυτά για την ιστορία. Μπροστά μας έχουμε τον Μάιο του 2011, το πιο δύσκολο ίσως Μάιο στην ιστορία της Ελλάδας. Θα σπάσει η γκίνια;

Η πρώτη πτώχευση της Ελλάδας έγινε το 1843. Η δεύτερη το 1859 και η τρίτη το 1893 επί Τρικούπη. Η τέταρτη το 1922-26, η πέμπτη το 1932 και η έκτη… συζητιέται. Όμως η Ελλάδα και οι Ελληνες είναι ακόμα εδώ.

Διαβάστε γιατί η χρεοκοπία-πτώχευση έχουν και τα καλά τους και πώς σχετίζονται χρεοκοπία-πτώχευση με τις καταθέσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.