Γιατί η χήρα Αποστολάκη υποψήφια Δήμαρχος Φιλαδέλφειας

Γιατί η σύζυγος του αδικοχαμένου υποψήφιου Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιώργου Αποστολάκη, δέχτηκε την πρόταση του συνδυασμού του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου μετά τον ξαφνικό θάνατο του άντρα της;

Μία συγκινητική και πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά απόφαση πήρε ο συνδυασμός του Γιώργου Αποστολάκη, του υποψήφιου δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο μία ημέρα μετά τον α’ γύρο των εκλογών: επικεφαλής του συνδυασμού αναλαμβάνει η χήρα του, Έφη Αποστολάκη.

Μετά από μία ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα στον νεοσύστατο Δήμο Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας, το δημοτικό συμβούλιο και ο συνδυασμός του 46χρονου αποφάσισαν να προτείνουν στην χήρα του να ηγηθεί του συνδυασμού. Λίγο πριν την απόφαση, οι συγγενείς του Γιώργου Αποστολάκη, κάτοικοι και φορείς της περιοχής του είχαν πει το τελευταίο αντίο.

Ο 46χρονος Γιώργος Αποστολάκης, πατέρας τριών ανήλικών παιδιών, έχασε την ζωή του περίπου ένα 24ωρο μετά την νίκη του στον α’ γύρο, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με άλλα δύο μετά από καρδιακή ανακοπή που έπαθε ο υποψήφιος την ώρα που οδηγούσε. Μάλιστα, την ίδια μέρα ήταν και τα γενέθλια της συζύγου του, τα οποία γιόρτασε όλη η οικογένεια μαζί.

Η Έφη Αποστολάκη ήταν πάντα μέσα στα πράγματα και έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο της, ωστόσο, ουδέποτε είχε πάρει ενεργό μέρος στα της αυτοδιοίκησης. Κατόπιν σκέψης, η χήρα αποδέχθηκε την πρόταση για να τιμήσει την μνήμη του άνδρα της και να ολοκληρώσει την Κυριακή που μας έρχεται αυτό που ο ίδιος οραματίστηκε και διεκδίκησε για την πόλη του.

Αδερφή της χήρας είναι η συνεργάτιδα της «Πρωινής Μελέτης» Τζορτζέλα Κόσιεβα, που ζει δύσκολες ώρες μετά τον θάνατο του γαμπρού της, ενώ στέκεται στο πλευρό της αδερφής της με όλες τις δυνάμεις. «Το δικό μας σπίτι έκλεισε λόγω των εκλογών», είχε πει χαρακτηριστικά η Τζορτζέλα στην εκπομπή «Αξίζει να το Ζεις» την Δευτέρα.

Κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Την δεκαετία του ’80, στο νεοσύστατο τότε δήμο Παλλήνης ο υποψήφιος δήμαρχος έχασε την ζωή του λίγες μέρες πριν τις κάλπες και αποφασίστηκε να ηγηθεί του συνδυασμού ο αδερφός του, ο οποίος διεκδικούσε την θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο με σύζυγο.

Διαβάστε από τι πέθανε ο Γιώργος Αποστολάκης, τα αποτελέσματα των εκλογών στους Δήμους Αθήνας και τους σταυρούς στις εκλογές στους μεγάλους Δήμους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.