Έκρηκτικό κλίμα στο Alter: γιατί διακόπτονται οι ειδήσεις

Δραματικές ώρες στον τηλεοπτικό σταθμό Alter που δοκιμάζεται από τη δυσκολότερη κρίση της ιστορίας του με απεργίες και στάσεις εργασίας. Γιατί διακόπτονται εκπομπές;

Οι στάσεις εργασίας των απλήρωτων εργαζόμενων δεν επέτρεψαν να μεταδοθεί η ναυαρχίδα του σταθμού, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ σχεδόν καμία ενημερωτική εκπομπή δεν θα βγει στον αέρα αν δεν βρεθεί τρόπος να καταβληθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους.

Πάντως, ενώ είναι προγραμματισμένη κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ο Κώστας Γιαννίκος κατέβαλε -σύμφωνα με πληροφορίες- και στο υπόλοιπο προσωπικό το δώρο Χριστουγέννων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν εκτεθειμένος (ως νόμιμος εκπρόσωπος του σταθμού) στη διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης. Το δώρο είχε καταβληθεί μόνο στους δημοσιογράφους. Η μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων σύμφωνα με το σώμα επιθεώρησης εργασίας είναι ποινικό αδίκημα και επιφέρει την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Σε μια συνέλευση που διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα οι εργαζόμενοι του Alter αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας (υπήρξε και πρόταση που δεν υιοθετήθηκε για επίσχεση εργασίας) για τη μη καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στην ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) υπάρχουν κατά πληροφορίες απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι καθυστερήσεις στο Alter είναι σε (σχεδόν) πάγια βάση. Oι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 12.00, καθώς και από τις 18.00 έως τις 23.00. Με αυτό τον τρόπο δε θα μεταδοθούν (μετά τις 8 π.μ.) η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, το ενημερωτικό μαγκαζίνο «Εδώ και Τώρα» με τον Δημήτρη Φρέσκο και το βράδυ το δελτίο ειδήσεων και η εκπομπή του Μάκη Τριαντφυλλόπουλου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπήρξε τηλεφωνική επαφή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου με τον Κ. Γιαννίκο, ο οποίος του ζήτησε να ανακληθούν οι κινητοποιήσεις καθώς αναζητεί απεγνωσμένα λύση μέσω των τραπεζών. Το αίτημα μεταφέρθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων του Alter, αλλά αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η πρωινή κινητοποίηση και να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση το μεσημέρι. Αν μέχρι τότε δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε τα ονόματα των μεγαλύτερων οφειλετών του δημοσίου, γιατί σκέφτεται η Ελένη Μενεγάκη να αποσυρθεί, ποιος ο νικητής του Master Chef και τον γνωστό τηλεοπτικό σεφ-gay ζευγάρι με παρουσιαστή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.