Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία 1,2,3,4,7 Φεβρουαρίου

Νέα απεργία στα ΜΜΜ και μεγάλη ταλαιπωρία. Πότε απεργούν μέσα μαζικής μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός στις 1/2 , 2/2, 3/2, 4/2, 7/2;

Νέα 48ωρη απεργία στο μετρό την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και αποφάσισαν να συνεχίσουν και την απεργία τους.

Ωστόσο, η κήρυξη της νέας απεργίας στο μετρό βρίσκεται στον αέρα, καθώς η διοίκηση της ΑΜΕΛ έχει προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησης και υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό ότι μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και η μη αύξηση των εισιτηρίων.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, 48ωρη απεργία έχουν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις 1 Φεβρουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Τα τρόλεϊ επίσης θα ακινητοποιηθούν στις 1 Φεβρουαρίου και 2 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, με μικρές τροποποιήσεις έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. Από ορισμένα μέτρα, όπως οι μετατάξεις, εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους αποσπασμένους εργαζομένους εκτός ΟΑΣΑ.

Η ταλαιπωρία του κόσμου χτυπάει για άλλη μια φορά κόκκινο και γίνεται αγανάχτηση. Γιατί ο απλός κόσμος -που σίγουρα δεν φταίει- είναι αυτός που τελικά πληρώνει τα σπασμένα. Περαστικά μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.