Η νέα γρίπη H1N1 ξαναχτυπά την Ελλάδα

Επτά άτομα με συμπτώματα νέας γρίπης Η1Ν1 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και μία 30χρονη γυναίκα με καθαρό ιατρικό ιστορικό, που εμφανίζει βαριά αναπνευστική επιπλοκή και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η επανεμφάνιση του ιού Η1Ν1 ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες είναι σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη ένα περιστατικό που νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ πήρε εξιτήριο. Επίσης, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Σισμανόγλειο» ένας 65χρονος, ο οποίος πάσχει από σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, ενώ ένας 40χρονος έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ακόμη, στην Εντατική του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται μία 30χρονη, η οποία εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές από τη νέα γρίπη, ενώ με συμπτώματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων το παιδί της 30χρονης γυναίκας, το οποίο, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο.

Μάχη για τη ζωή δίνει μια 30χρονη ασθενής που χτυπήθηκε από το ισχυρό πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 και νοσηλεύεται στην εντατική του Ευαγγελισμού. Εκτός από τη γυναίκα αυτή άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο αντίστοιχα σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ένας 40χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται επίσης συγγενείς της 30χρονης γυναίκας χωρίς να έχουν εμφανίσει επιπλοκές από τη νέα γρίπη ανάμεσά τους και ένα παιδί που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Τα πρώτα σοβαρά κρούσαματα της εποχικής γρίπης που προκαλεί το στέλεχος Η1Ν1 δημιουργούν έντονη ανησυχία. Προς το παρόν πάντως κυρίως γιατί έχουν χτυπήσει ομάδες που δεν ανήκουν στις θεωρούμενες ως υψηλού κινδύνου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που οι επιδημιολόγοι παραδέχονται τις τελευταίες εβδομάδες πως διανύουμε «την εποχή της γρίπης» και οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν καθημερινά επιδημιολογικά στοιχεία και λαμβάνουν μέτρα, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας δεν ενημερώνουν για το πρόβλημα και την έκτασή του.

Το γεγονός της μη ενημέρωσης αποδίδεται στους περσινούς «υπερβολικούς» χειρισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανοσία στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά το θέμα της νέας γρίπης και τον εμβολιασμό.

Διαβάτε τα συμπτώματα της νέας γρίπης Η1Ν1.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.