Πανελλαδικές 2011, Υπουργείο Παιδείας: On line φροντιστήριο study4exams.gr

Το on line φροντιστήριο εγκαινίασε το Υπουργείο Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.study4exams.gr. Πώς λειτουργεί αυτή η πρωτοπόρα δράση που βάζει την τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης;

Με τον τίτλο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις», το φιλόδοξο αυτό πλάνο στη διεύθυνση www.study4exams.gr στοχεύει να βοηθήσει τόσο τους μαθητές, όσο και τις οικογένειες τους, προσφέροντας μια οικονομική «ανάσα» από τα έξοδα των φροντιστηρίων, των ιδιαίτερων και γενικότερα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τι εστί on line φροντιστήριο; οι μαθητές με ένα «κλικ» θα μπορούν να βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, να έχουν βοηθητικές υπηρεσίες, ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και ο,τι άλλο απαιτείται για να μελετήσουν.

Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι τα Αρχαία, η Φυσική και τα Μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο η ύλη αναμένεται να εμπλουτιστεί με τρία ακόμα μαθήματα.

Να σημειώσουμε ότι η δράση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και μέχρι στιγμής έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μόλις ημέρες, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000!

Το Ψηφιακό Σχολείο δείχνει αφενός ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί -στην πλειονότητά τους- όχι μόνο είναι αξιόμαχοι, αλλά μπορούν και καινοτομούν σε ένα σύστημα που ακόμα είναι πολύ συγκεντρωτικό και αρκετά γραφειοκρατικό. Σε αυτό το σύστημα -όπως ξέρετε- πάμε να δώσουμε ένα βαθμό ελευθερίας.

Το Ψηφιακό Σχολείο www.study4exams.gr δεν υποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή δασκάλου – μαθητή, αλλά σίγουρα απελευθερώνει και δίνει εναλλακτικές επιλογές και στον δάσκαλο και στον μαθητή».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.