Ισπανοί: “Ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!” Η απάντηση

Τι απαντούν οι Έλληνες στους Ισπανούς με τη συγκέντρωση «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»; Που-πότε θα γίνει η συγκέντρωση στην Αθήνα και άλλες πόλεις;

Με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίζουν τους Έλληνες οι Ισπανοί διαδηλωτές, για την «απραξία» τους όπως ισχυρίζονται απέναντι στην οικονομική κρίση. Οι Ισπανοί θεωρούν απαράδεκτο ότι παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας οι Έλληνες δεν έχουν βγει ακόμα στους δρόμους. Το γεγονός αυτό ήταν η σπίθα για την οργάνωση της συγκέντρωσης Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

Ενδεικτικό είναι πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το: «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»!

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, οι Ισπανοί διαδηλωτές καλούν όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Θύμα» των κινητοποιήσεων έπεσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο που έχασε στις τοπικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, με μια διαφορά περίπου δέκα μονάδων.

«Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των διαδηλωτών στη Μαδρίτη.

Με μια αυθόρμητη κίνηση -εν μέσω φημών για δημοψήφισμα για το μνημόνιο– απαντούν σήμερα οι νέοι της Ελλάδας που θα μαζευτούν στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα για να συνομιλήσουν και να εκφράσουν ειρηνικά την αντίθεση τους στα νέα μέτρα. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και άλλες πόλεις δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα και έχει ξεκινήσει από το Facebook.

Διαβάστε τι θα γίνει και ποιος οργάνωσε τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.