Επιστολή-κόλαφος 16 βουλευτών στο Γιώργο Παπανδρέου

Ξεσηκώθηκαν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας. Διαβάστε την επιστολή που υπέγραψαν οι 16 βουλευτές στο Γιώργο Παπανδρέου.

Το Μεσοπρόθεσμο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Με την επιστολή τους οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να βάλει τέλος στις λευκές επιταγές από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το κείμενο υπογράφουν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Γερανίδης, Τόνια Αντωνίου, Σοφία Γιαννακά, Έκτωρ Νασιώκας, Εύα Καϊλή, Νίκος Σαλαγιάννης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σούλα Μερεντίτη, Γιώργος Ρομπόπουλος, Όλγα Ρεντάρη-Τέντε, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης, Δημήτρης Λιντζέρης, Βασίλης Τόγιας.

Οι 16 βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό, να γίνει σύγκλιση των κοινοβουλευτικών οργάνων ώστε να δοθούν εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Γιατί απέτυχε το Μνημόνιο Ι, αλλά και πώς θα πετύχει το Μνημόνιο ΙΙ. Με άλλα λόγια ζητούν τον απολογισμό πεπραγμένων της κυβερνητικής θητείας ΠΑΣΟΚ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Επιπλέον θέτουν το ζήτημα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, με τους βουλευτές να ζητούν να μην κατατεθεί με τη μορφή του ενός άρθρου και με εφαρμοστικούς νόμους, αλλά με περισσότερα άρθρα, ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις πιθανές αντιρρήσεις και ενστάσεις που έχει ο καθένας και να ψηφίσουν κατά κρίση, όπως δηλαδή είχε ζητήσει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως έγιναν προσπάθειες για να μην αποσταλεί το κείμενο, με τον Χρήστο Πρωτόπαπα να έρχεται σε επαφές με τους βουλευτές που συνυπέγραφαν την επιστολή, προκειμένου να τους μεταπείσει. Η επιστολή θα παραδοθεί λογικά στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο.

Η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Κανείς δεν μπορεί ναν διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σ’ ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;

Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός

Είναι ζήτημα πατριωτισμού

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Είναι ζήτημα ευθύνης

είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα.

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

αυτό επιβάλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις, διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.