Γιατί ο Παπαδήμος αρνείται το υπουργείο Οικονομικών

Αρνητικός εμφανίζεται ο Λουκάς Παπαδήμος στις κρούσεις του Παπανδρέου για το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί διστάζει ο Παπαδήμος;

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης με επίκεντρο την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, επιμένουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο – σοβαρότερα από κάθε άλλη φορά – της αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από κάποιον τεχνοκράτη, με άποψη και παρέμβαση στα ευρωπαϊκά τεκτονόμενα. Και στην περίπτωση αυτή, ο Λουκάς Παπαδήμος φαντάζει να είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Πληροφορίες του newscode επιμένουν ότι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν διερευνηθεί οι προθέσεις του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος, προς το παρόν, εμφανίζεται αρνητικός.

Για την ακρίβεια, από την πλευρά του Λουκά Παπαδήμου γίνεται προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η υποβολή μιας τέτοιας πρότασης απευθείας, γιατί σε αυτή την περίπτωση πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί. Ο κ.Παπαδήμος προβάλλει τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, αλλά και το γεγονός ότι από τη θέση που βρίσκεται σήμερα – ως πρωθυπουργικός σύμβουλος – μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Παρ όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ώρα της αντικατάστασης του κ.Παπακωνσταντίνου έχει φτάσει και πιθανότατα ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του.

Σε αυτή την περίπτωση, ο νυν υπουργός Οικονομικών, λέγεται ότι θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Εξωτερικών, απ όπου θα αποχωρήσει ο Δημήτρης Δρούτσας μετά το τελευταίο θόρυβο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του για τον κοινοβουλευτικό βίο υπουργών και βουλευτών.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ για τους περισσότερους από τους παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εδραία η άποψη ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει τον ανασχηματισμό μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, υπάρχουν κι ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί και να γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε με ποια κριτήρια θα γίνει ο ανασχηματισμός μετά το Μεσοπρόθεσμο και για ποιο άλλο υπουργείο -εκτός Εξωτερικών- προορίζεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.