Στην Αθήνα η Κλίντον, φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Κυκλοφοριακό χάος στα νότια προάστια έχει προκαλέσει η Χίλαρι Κλίντον με τους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα να επιτάσσουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τριήμερη θα είναι η παραμονή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα.

Η Χιλαρι Κλιντον έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στην ελληνική πρωτεύουσα (το αεροπλάνο της προσγειώθηκε περίπου ένα τέταρτο πριν τις 11.00 το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος, όπου την υποδέχθηκε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα). Η κα. Κλίντον ήρθε στην χώρα μας προερχόμενη από την Τουρκία, όπου συμμετείχε στην σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί η κα. Κλίντον είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, η μεταφράστρια απέφυγε να μεταφράσει στα τουρκικά τις αναφορές της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην ανάγκη να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ουσιαστικά… λογοκρίνοντάς την.

H Χίλαρι Κλίντον κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής. Για την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον ομόλογό της υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη (με τον οποίο είχαν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας στην Πόλη) καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η αρχή θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στο ΥΠΕΞ. Στη 1.15μμ έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ακολούθως θα πάει δίπλα, στο Προεδρικό ενώ λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη θεματολογία των συζητήσεων που θα έχει η κα. Κλίντον με την ελληνική πολιτική ηγεσία, όπως είναι φυσιολογικό, βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις. Αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Λιβύη, την Συρία και τη Μέση Ανατολή, τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό πρόβλημα αλλά και το ζήτημα των σχέσεων της χώρας μας με την ΠΓΔΜ.

Στο πρόγραμμα της κας Κλίντον περιλαμβάνεται ακόμα επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μαζί με τον Σταύρο Λαμπρινίδη θα υπογράψουν κοινό πρωτόκολλο συνεργασίας κατά της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων. Πριν την αναχώρησή της την Δευτέρα, η κα. Κλίντον θα έχει συνάντηση στο ξενοδοχείο της και με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ενώ φυσικά θα συναντήσει και στέλέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Μετά την Ελλάδα, η Χίλαρι Κλίντον θα πετάξει για την Ινδία.

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι λοιπές αρμόδιες αρχές για την ασφαλή παρουσία της αμερικανίδας υπεξ στην Ελλάδα. Για τους λόγους αυτούς, δεν αποκλείεται μάλιστα να κλείσουν ανάλογα με τις ανάγκες κάποιοι από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν οι περισσότερες συναντήσεις της Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί στα νότια προάστια με τις μετακινήσεις της Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε τις φήμες για τη λεσβιακή σχέση της Χίλαρι Κλίντον με τη γραμματέα της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.