Σκόπια: “Οι ‘Μακεδόνες’ αγοράζουν τη Χαλκιδική”

Τη Χαλκιδική βάλθηκαν να αγοράσουν οι Σκοπιανοί. Πώς αλλάζει το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα και τί σχεδιάζουν στη γειτονική χώρα για τη Χαλκιδική;

Τα μπάνια στα «πόδια» της Χαλκιδικής ζηλεύουν οι πλούσιοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ και θέλουν και αυτοί να αγοράσουν εκεί εξωχικά, εκμεταλλευόμενοι το νέο νομικό πλαίσιο.

Η σκοπιανή εφημερίδα Ντβένικ στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι “Μακεδόνες” θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής και τονίζει ότι οι πολίτες των Σκοπίων προτίθενται να αγοράσουν ακίνητα κυρίως στη Χαλκιδική αλλά και γενικότερα στο νομό της Μακεδονίας.

Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ευκαιρία πρώτης τάξεως, η οποία αφενός έχει αν κάνει με την οικονομική κρίση και την πτώση της αξίας των ακινήτων στη χώρα μας και αφετέρου με την αλλαγή του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες εκτός ΕΕ για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Στην Ελλάδα έχει αλλάξει ο νόμος που απαγόρευε την αγορά ακινήτων, από πολίτες χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει πως οι Σκοπιανοί πολίτες μπορούν πλέον ελεύθερα να αποκτήσουν για λογαριασμό τους, περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου (όπως αποκαλούν εκείνοι την Κεντρική Μακεδονία) και κυρίως στη Χαλκιδική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Εμείς τους προκαλούμε απλά να αντέξουν μια νύχτα σε ένα ξέφρενο πάρτυ στα μπαράκια της Χαλκιδικής.

Διαβάστε την απάντηση της Θεσσαλονίκης για αδριάντα Μέγα Αλέξανδρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.