Δολοφονία Γρηγορόπουλου: προκλητική αποφυλάκιση Σαραλιώτη

Πώς “κατάφερε” ο Βασίλης Σαραλιώτης, συνεργός του Επαμεινώνδα Κορκονέα στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αποφυλακιστεί υπό όρους;

Το πενταμελές Εφετείο Λαμίας αποφάσισε την “υπό όρους” αποφυλάκιση του Βασίλη Σαραλιώτη, όπου μοναδικός “όρος” είναι η παραμονή του στα όρια του νομού Δράμας. Ο Σαραλιώτης ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αρχικά, το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκε πως η απόφαση ελήφθη με το αιτιολογικό ότι ο Βασίλης Σαραλιώτης είχε υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποια είναι αυτή, καθώς το δικαστήριο επικαλέστηκε το προσωπικό απόρρητο. Αμέσως σηκώθηκε γενική κατακραυγή, για να αποκαλυφθεί τελικά πως ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε αλλά και των προβλημάτων υγείας του πατέρα του.

Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, επεσήμαναν «την κραυγαλέα αναντιστοιχία αυτής της ποινικής μεταχείρισης, σε υπόθεση που αφορά τη δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού από αστυνομικούς, σε σχέση με υποθέσεις πολύ μικρότερης ποινικής και κοινωνικής σημασίας, στις οποίες εξαντλείται η αυστηρότητα των αρμοδίων αρχών».

Δείτε τα επεισόδια στο Σύνταγμα την Τετάρτη 5/10.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.