Κίνα: 2ο παιδί σκοτώνεται από φορτηγό

Σκοτώθηκε και δεύτερο παιδί από φορτηγό στην Κίνα. Ο ασυνείδητος οδηγός δεν ήθελε να πληρώσει τα ακριβά νοσήλια.

Σε διάστημα λίγων ημερών έχουμε και δεύτερο περιστατικό τραγικής δολοφονίας μικρού παιδιού από όχημα, το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει την απώλεια αξιών της κινεζικής κοινωνίας.

Στην τελευταία υπόθεση, ένα πεντάχρονο αγοράκι χτυπήθηκε από φορτηγό, ο οδηγός του οποίου πέρασε στη συνέχεια από πάνω του, για να βεβαιωθεί ότι έχει πεθάνει, καθώς θα ήταν… ακριβό το κόστος νοσηλείας του.

Το άρρωστο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Λούζχου στη δυτική Κίνα. Ο μικρός Ξιονγκ Μαόκε πήγαινε στο σχολείο όταν χτυπήθηκε από τον Άο Γιονγκ.

“Είδα το φορτηγό να κάνει όπισθεν και στη συνέχεια να κινείται πάλι προς τα μπρος για λίγα μέτρα”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα όταν αντιλήφθηκε ότι χτύπησε το μικρό αγόρι και στη συνέχεια φέρεται να ρώτησε: “Πόσο θα πληρώσω;”

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος οδηγός τσακωνόταν επί επτά ώρες με την οικογένεια του αγοριού σχετικά με το ποσό της αποζημίωσης που έπρεπε να καταβάλει.

Ο οδηγός αρνήθηκε ότι πέρασε πάνω από το άτυχο αγοράκι προκειμένου να το σκοτώσει. Στο ίδιο μήκος κύματος η αστυνομία και η κυβέρνηση, που επιμένουν ότι ο Ξιονγκ πέθανε από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός του φορτηγού ήταν ο πρώτος που κάλεσε την αστυνομία μετά το τροχαίο. Το άψυχο σώμα του μικρού αγοριού κειτόταν στο σημείο επί ώρες, καθώς εξοργισμένοι κάτοικοι ζητούσαν από τον οδηγό να καταβάλει αποζημίωση.

Να σημειωθεί ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας δεν παρέχει δωρεάν περίθαλψη στο 1,3 δισ. κατοίκους της χώρας, ενώ η αποζημίωση σε περίπτωση που το θύμα ενός τροχαίου πεθάνει είναι φθηνότερη από την καταβολή πολυήμερων νοσηλίων.

Ο φόβος των ακριβών νοσηλίων εκτιμάται ότι οδήγησε έναν άλλο οδηγό φορτηγού να σκοτώσει ένα 2χρονο κοριτσάκι, το οποίο μάλιστα αγνοήθηκε επιδεικτικά από τους περαστικούς.

Το νέο συμβάν στην Κίνα με το 5χρονο αγοράκι σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του κοριτσιού, το οποίο υπέκυψε στα τραύματά του.

Διαβάστε για τη δολοφονία-θρίλερ Τσέχας, που τη σκότωσαν όπως στα βιβλία της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.