Σεισμός-σοκ στην Τουρκία: 7,2 Ρίχτερ, 1000 νεκροί [video]

Σεισμός με εφιαλτικές διαστάσεις στην Τουρκία. Δείτε βίντεο με το σεισμό στην Τουρκία που αναμένεται να έχει σκορπίσει το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η τραγωδία από το φονικό χτύπημα σεισμόύ με 7,2 Ρίχτερ στην πόλη Βαν της Τουρκίας.

Οι επιστήμονες του γεωλογικού ινστιτούτου Καντιλί, εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στην Τουρκία θα κυμανθεί μεταξύ 500 με 1000, και ίσως τους ξεπεράσει.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού, από τoν ισχυρότατo σεισμό στην Τουρκία η χώρα θα θρηνήσει, πολλά θύματα. Ο δήμαρχος της περιοχής κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς και απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τραματίες υπολογίζονται στους 147, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων, καθώς πολλά κτίρια μετατράπηκαν σε σωρούς από μπάζα και σίδερα.

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερειπία των κτιρίων από το σεισμό στην Τουρκία. Στην περιοχή μεταβαίνει ήδη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δείτε βίντεο για το νέο σεισμό στην Τουρκία:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.