Συμφώνησαν στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ανακοίνωση

Παπανδρέου-Σαμαράς κατέληξαν επιτέλους στο όνομα του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ποιο το παρασκήνιο και το προφίλ του νέου πρωθυπουργού;

Μόλις μια ώρα και δέκα λεπτά χρειάστηκαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς για να συμφωνήσουν επί της αρχής στη συνάντησή τους υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τη συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και στο νέο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση παρά την αρχική ψυχρότητα διεξήχθη σε καλό κλίμα και ορισμένοι μιλούν και για συμφωνία στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε σήμερα η σχετική ανακοίνωση. Η επικοινωνία τους θα επαναληφθεί αύριο, αρχικά τηλεφωνικά ενώ κλιμάκια των δύο κομμάτων θα συζητούν για τις πολλές και καθοριστικές λεπτομέρειες, βασικότερη από τις οποίες είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.

Στη συνέχεια, και αφού οι δύο πλευρές συμφωνήσουν πλήρως σε πρωθυπουργό, ονόματα υπουργών, αποστολή και ημερομηνία εκλογών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να νομιμοποιηθούν θεσμικά οι εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι θα συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση με στόχο να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε άμεσες εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας για το νέο πρωθυπουργό:

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποιίηση των αποφάσεων του Ευρωπαικού συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.

Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίησή αυτών των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

Επισής αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

Διαβάστε ποιος ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.