Ποια μεγάλη τράπεζα προχώρησε σε μειώσεις μισθών

Ποια μεγάλη τράπεζα προχωρά σε μειώσεις μισθών, για το προσωπικό της; Ποια προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη τράπεζα;

Σε μεσοσταθμική μείωση κατά 12% στις μηνιαίες απολαβές των εργαζομένων της προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης του συνόλου των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων για μείωση του λειτουργικού κόστους ενόψει των ζημιών τόσο από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέος όσο και από τον καυτό λογαριασμό της BlackRock.

Το όφελος της Τράπεζας Πειραιώς, από την κίνηση αυτή ανέρχεται σε 50 εκατ ευρώ ετησίως και αφορά προς το παρόν μόνο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Σε δεύτερη φάση, θα εφαρμοσθεί ανάλογη πολιτική και για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές του εξωτερικού με τη διαφορά ότι δεν θα είναι κοινή απόφαση για όλους αλλά ανάλογα με την οικονομική κατάσταση και το μισθολογικό καθεστώς της εκάστοτε χώρας.

Εναλλακτική 4ήμερης εργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της μείωσης είναι κλιμακωτό ανάλογα το ύψος του μισθού και καταμερίζεται σε τρεις κατηγορίες: 10%, 15% και 20%.

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η τράπεζα στους εργαζόμενους διαθέτει και την εναλλακτική πρόταση της 4ήμερης εργασίας, που σημαίνει μείωση του μισθού κατά 20% και αφορά τους εργαζόμενους που διαθέτουν κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν.

Διαβάστε ποια μεγάλη τράπεζα αποχωρεί από την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.