Ποια μεγάλη τράπεζα αποχωρεί από την Ελλάδα

Την οριστική της αποχώρηση από την Ελλάδα, σκέφτεται μεγάλη τράπεζα. Ποιοι λόγοι ωθούν την τράπεζα, μακριά από την Ελλάδα;

Το σενάριο της αποχώρησης από την ελληνική αγορά εξετάζει η Millennium Bank, αν και παλαιότερα ο επικεφαλής της πορτογαλικών συμφερόντων τράπεζας είχε δηλώσει στο Reuters ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αποχώρησης και πως οι ζημιές των €16 εκατ. του 2010 θα καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, ο Ρούι Κουίμπρα, διευθύνων σύμβουλος της πορτογαλικών συμφερόντων τράπεζας Millenium, είχε δηλώσει ότι η Millenium θα παρέμενε στην Ελλάδα παρά την κρίση:

«Ξεπερνούμε την κρίση με ζημιές μόλις 16 εκατ. ευρώ, οι οποίες συν τω χρόνω θα καλυφθούν, σε μια περίοδο που όλες οι τράπεζες της Ελλάδας έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον. Εμείς είμαστε εδώ για να μείνουμε», είχε δηλώσει ο κ. Κουίμπρα, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Όμως, η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε 120 απολύσεις εργαζομένων, συρρίκνωση δικτύου και δραστικό περιορισμό χρηματοδοτήσεων, κινήσεις που προδίδουν ότι η Millenium ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμέυσεις του διευθυντή της.

Διαβάστε γιατί η bnp-baribas αποχωρεί από την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.