Το συγκινητικό γράμμα της κοπέλας που πέθανε από νευρική ανορεξία

Διαβάστε το συγκινητικό γράμμα της Μαρίας, που πέθανε από νευρική ανορεξία. Τι είπε στους φίλους και στη μητέρα της;

Πριν από περίπου σαράντα μέρες, ανήμερα Χριστουγέννων, έφυγε από τη ζωή η 23χρονη Μαρία Φιλιππάτου από νευρική ανορεξία. Η ιστορία της και ο προσωπικός της Γολγοθάς είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Όπως πονάει η ψυχή μας, έτσι πονάει και το σώμα μας. Πολλές φορές ήθελα να μιλήσω, να κοιτάξω κάποιον στα μάτια και να του πω: σώσε με, βοήθησέ με! Όμως δεν ήθελα να με λυπάται κανείς. Ήθελα να βλέπουν μια Μαρία να γελάει» είχε πει η άτυχη κοπέλα σε συνέντευξή της και είχε προσθέσει με λυγμούς «είναι άδικο να πεθαίνει κάποιος επειδή δεν μπορεί να πει την αλήθεια και επειδή δεν μπορεί να αποδεχτεί τους φόβους του».

Την Κυριακή τελέσθηκε το μνημόσυνο της Μαρίας και παράλληλα αποκαλύφθηκε και ένα γράμμα που είχε αφήσει λίγο πριν το θάνατό της. Σε αυτό το γράμμα η Μαρία ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τη βοήθησε όσο πάλευε με τη νευρική ανορεξία, ενώ είναι ολοφάνερη η θέλησή της για ζωή.

«Σας ευχαριστώ και θέλω να τα καταφέρω να γυρίσω δυνατή και να σας ευχαριστήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο» ανέφερε στο γράμμα της προς όλους όσοι διοργάνωσαν φιλανθρωπικές βραδιές για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ίδια.

Επίσης, η αδικοχαμένη Μαρία αναφέρεται ονομαστικά σε φίλους της, τον Γιάννη και την Έφη, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της σαν «στρατιώτες» όπως τους χαρακτήρισε, για να νικήσει το πρόβλημα υγείας της.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με γνώρισαν από το κακό μου όνειρο και τους υπόσχομαι να παλεύω κάθε μέρα και αγωνιώ να ξυπνήσω από αυτό και να τους ανταμείψω γι’ αυτά που έκαναν. Να είστε πάντα υγιείς και πάνω από όλα να παραμείνετε άνθρωποι με πλούσια συναισθήματα και όχι με γεμάτες τσέπες. Όταν είσαι φτωχός στην ψυχή ποτέ δεν θα πλουτίσεις» αναφέρει.

Για τη μητέρα της, η οποία ήταν πάντα στο πλευρό της, γράφει στο συγκινητικό της γράμμα: «Μανούλα, δεν έχω λόγια να γράψω για να σε ευχαριστήσω. Δεν σε κούρασα για 23 χρόνια και τώρα πήρες στην πλάτη σου όλο το σταυρό. Βλέπεις κάθε μέρα να χειροτερεύω και οι πληγές να αυξάνονται και εσύ να σφίγγεις τα δόντια και να δίνεις τον δικό σου αγώνα χαμογελώντας».

Διαβάστε για το μοντέλο Βαλέρια Μεζιριάδου, που πέθανε από νευρική ανορεξία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.