Σάλος με έλληνα βουλευτή που έβγαλε 1.000.000 στην Ελβετία

Σάλος ξέσπασε μετά την αποκάλυψη ότι έλληνας βουλευτής εχει βγάλει τα χρήματά του στην Ελβετία. Πότε φέρεται ο έλληνας βουλευτής, ότι έβγαλε από τη χώρα 1.000.000 ευρώ;

Ένας και μοναδικός βουλευτής εντοπίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να έχει «φυγαδεύσει» χρηματικά ποσά στην Ελβετία, αλλά μάλλον άξιζε τον κόπο, καθώς επρόκειτο για 1.000.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κ. Π. Νικολούδης ανέφερε για το συγκεκριμένο ζήτημα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς να αποκαλύψει ποιος έλληνας βουλευτής είναι:

«Θα πρέπει λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό, (από) αυτό που λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ έναν ή μία διαπίστωσα βουλευτή ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ, τον περσινό δραματικό Μάη του 2011».

Ο κ. Νικολούδης πρόσθεσε για τον έλληνα βουλευτή πάντως ότι αυτό «δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του, να βγάζει κανείς τα χρήματά του στην Ελβετία. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για εμένα είναι ένα δείγμα».

Διαβάστε πως βρέθηκαν έλληνες βουλευτές με καταθέσεις στην Ελβετία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.