Οργή Φερχόιγκεν: “Η Ελλάδα δεν αποτελείται από εγκληματίες”

Τι δήλωσε ο Γκίντερ Φερχόιγκεν για την Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τους Γερμανούς

Ένας πρώην επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Φερχόιγκεν υπερασπίστηκε την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται «σαν να αποτελείται από εγκληματίες».

Μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό SWR της γερμανικής πόλης Μπάντεν-Μπάντεν, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος υπηρέτησε ως Ευρωπαίος επίτροπος από το 1999 ως το 2010, κάλεσε τους συμπατριώτες του Γερμανούς να κατεβάσουν τους τόνους στις επικρίσεις τους για την Ελλάδα, την οποία κατακρίνουν επειδή δεν πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Το ένστικτό μου μού λέει πως δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ένα έθνος σαν να αποτελείται από εγκληματίες και πως το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί η Ελλάδα» δήλωσε. «Με εξοργίζει ο τόνος στον οποίο συζητείται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και το ελληνικό πακέτο. Έχω το αίσθημα ότι ο πυροσβέστης ολισθαίνει στον ρόλο αυτού που τροφοδοτεί τη φωτιά».

«Πρέπει να αλλάξουμε κάτι στο μυαλό μας, το να φανταζόμαστε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε για μια τιμωρητική εκστρατεία» εναντίον των Ελλήνων, δήλωσε ο Γκίντερ Φερχόιγκεν.

Διαβάστε τη δήλωση Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 81 δις ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.