Ληστεία Αρχαιολογικού μουσείου Ολυμπίας: ποιοι κρύβονται από πίσω

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας. Tι έκλεψαν οι ληστές και ποιες οι ενέργειες της Πολιτείας;

Ληστές χτύπησαν στις 7.30 σήμερα το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι δύο ληστές εισέβαλαν με μάσκες κρατώντας καλάσνικοφ και ακινητοποίησαν τη φύλακα από την οποία ζήτησαν συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν υπήρχαν όμως στο Μουσείο. Στη συνέχεια έσπασαν τις προθήκες και έφυγαν αφού πήραν όσα περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν να μεταφέρουν.

Στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας σπεύδει η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ οι αστυνομικές αρχές ήδη προχωρούν σε έρευνες για να εντοπίσουν τα ίχνη των ληστών.

Την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης ληστείας τα ξημερώματα στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου εκλάπησαν 65 εκθέματα που απεικόνιζαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Γερουλάνος οδεύει αυτή τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία και με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με το αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.

Διαβάστε για το ακριβότερο ξενοδοχείο του κόσμου που είναι στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.