Όταν έκλαψε ο Νίτσε Θέατρο

Το σπουδαίο μυθιστόρημα Όταν έκλαψε ο Νίτσε του Ίβριν Γιάλομ μεταφέρεται στο θέατρο. Πότε παίζονται οι παραστάσεις του Όταν έκλαψε ο Νίτσε;

Ποια η υπόθεση της παράστασης Όταν έκλαψε ο Νίτσε;

Δύο μεγάλες προσωπικότητες του 19ου αιώνα σε κρίση μέσης ηλικίας. Μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας. Επί σκηνής ξετυλίγεται η ανθρώπινη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο, δύο ανθρώπους που ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και αδυναμίες. Ο Νίτσε θα κλάψει, αλλά και ο Μπρόιερ θα λυτρωθεί. Η διαδικασία της κατανόησης της ανθρώπινης ψυχής έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστυνομικής ιστορίας: αναζήτηση στοιχείων, απρόβλεπτες εξελίξεις, εμφάνιση σχεδόν ανυπέρβλητων εμποδίων, ακόμα και κίνδυνο θανάτου. Τρεις άντρες ζωντανεύουν το έργο, πότε ως αφηγητές και πότε υποδυόμενοι ρόλους. Οι ποθητές γυναίκες, η εκρηκτική Λου Σαλομέ, η ευάλωτη Άννα Ο., η σταθερή κυρία Μπρόιερ παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια και τη φωνή των ανδρών σε μια ιστορία όπου εκείνες έχουν τον πρωταρχικό ρόλο.

Δύο εκπληκτικές επιστολές που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι η φανταστική συνάντηση που εμπνεύστηκε ο Ίρβιν Γιάλομ μεταξύ Νίτσε, Μπρόιερ και του νεαρού Φρόιντ θα μπορούσε να έχει συντελεστεί στην πραγματικότητα. Έχουμε την απίθανη περίπτωση όπου 130 χρόνια μετά τα γεγονότα και 20 χρόνια από τη συγγραφή του μυθιστορήματος, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τη μυθοπλασία του συγγραφέα.

Οι συντελεστές του Όταν Έκλαψε ο Νίτσε:

To δραματοποιημένο μυθιστόρημα το Ίβριν Γιάλομ που μεταφέρεται στο θέατρο είναι σε σκηνοθεσία του Ακ. Καραζήση και Ν. Χατζόπουλος. Το ερμηνέυουν οι ηθοποιοί Ακ. Καραζήσης, Ν. Χατζόπουλος, Χ. Φραγκούλης. Διασκ.: Ευαγγ. Ανδριτσάνου. Σκην.-κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. Μουσ.: Κ. Σελαμσής. Φωτ.: Αλ. Γιάνναρος.

Οι παραστάσεις του Όταν έκλαψε ο Νίτσε:

Απόγ: 27/1 7 μ.μ., 5, 18/2, 3/3, 2, 7, 8/4 4.30 μ.μ., 12, 26/2, 24/3, 5 μ.μ. Βραδ: 28/1, 8, 15, 22/2, 23/3 9 μ.μ., 29/2, 1, 7, 21/3 8.30 μ.μ., 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27/3, 2, 3/4 8 μ.μ.
Εισ.: € 20 (Παρ., Κυρ.), € 18 (Τετ., Πέμ.), φοιτ. & νέοι έως 23 ετών: € 14. Διάρκεια: 140′

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!