Ρεύμα: Aλλαγές στα σταθερά και νέα μικτά τιμολόγια. Ποιο σας συμφέρει, πώς να αλλάξετε εύκολα [video]

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι πάροχοι έριξαν τις τιμές τους έως και 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων αναρτήθηκαν τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο. Πώς συγκρίνετε και να αλλάξετε εύκολα πάροχο για να πάτε σε φθηνότερο;

Τα στοιχεία για τα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr, ενώ στη σελίδα allazorevma.gr μπορείτε να κάνετε σύγκριση μεταξύ των παρόχων και να επιλέξετε το τιμολόγιο που σας συμφέρει, αλλάζοντας πάροχο εύκολα και γρήγορα.

Oι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος μετά την θέσπιση των χρωματιστών τιμολογίων κατέφθασαν στα νοικοκυριά, και σύμφωνα με τους καταναλωτές φαίνεται πως το κόστος για το ρεύμα είναι χαμηλότερο από πέρσι.

Την ίδια ώρα , οι πάροχοι προχώρησαν σε περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των πράσινων τιμολογίων για τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, το εύρος τιμών ξεκινάει από 11 λεπτά η κιλοβατόρα για τον φτηνότερο πάροχο και φτάνει λίγο πάνω από τα 14 λεπτά. Τον προηγούμενο μήνα οι τιμές ξεκινούσαν από τα 13,6 λεπτά η κιλοβατόρα και έφταναν τα 21 λεπτά.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην ιστοσελίδα της, οι πάροχοι έριξαν τις τιμές τους έως και 16% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Πώς θα διαλέξουμε τιμολόγιο ρεύματος από 1η Φεβρουαρίου, τι να κάνουν οι αναποφάσιστοι

Η μετάβαση από το ένα τιμολόγιο ρεύματος στο άλλο όπως και η αλλαγή προμηθευτή είναι ελεύθερη, χωρίς αποζημίωση για τον προμηθευτή, εκτός από όσους έχουν συμβάσεις σταθερής τιμής (μπλε τιμολόγιο), η αποχώρηση από τις οποίες γίνεται με την καταβολή αποζημίωσης για πρόωρη λήξη της σύμβασης.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε πάροχο και να πάτε σε κάποιον άλλο φθηνότερο είναι μέσα από την ιστοσελίδα allazorevma.gr όπου μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα τιμολόγια και τελικά να ολοκληρώσετε την αλλαγή ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα.



Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις των χρωματιστών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος

Πράσινα τιμολόγια ρεύματος Οικιακά

Για τον Φεβρουάριο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 12,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά -6% σε σχέση με τον Ιανουάριο (13,635 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 13,76 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Ιανουάριο ήταν 14,595 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 10,32 λεπτά ανά kWh, από 11,155 λεπτά ανά kWh τον Ιανουάριο.

Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα. Και για τον Φεβρουάριο, η επιχείρηση εφαρμόζει έκπτωση 20% στη βασική χρέωση προμήθειας.

Οι χρεώσεις μετά και από τις εκπτώσεις που εφαρμόζουν ορισμένες εταιρείες (με προϋπόθεση την συνέπεια στην πληρωμή ή/και την εξόφληση του λογαριασμού με πάγια εντολή) διαμορφώνονται ως εξής:

ELPEDISON 11 σεντς ανά κιλοβατώρα

ΕΛΙΝΟΙΛ 11,798 σεντς ανά κιλοβατώρα

NRG 12,453 σεντς ανά κιλοβατώρα

Volton 12,476 σεντς ανά κιλοβατώρα

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 12,688 σεντς ανά κιλοβατώρα

ΔΕΗ 12,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (10,32 σεντς το νυχτερινό) και 13,76 για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα

Volterra 13,5 σεντς ανά κιλοβατώρα

Ήρων 13,924 σεντς ανά κιλοβατώρα

Solar Energy 13,975 σεντς ανά κιλοβατώρα

Protergia 14 σεντς ανά κιλοβατώρα

Ζενίθ 14,468 σεντς ανά κιλοβατώρα

We Energy 14,55 σεντς ανά κιλοβατώρα

Elpedison 14,65 σεντς ανά κιλοβατώρα

OTE Estate 17,82 σεντς ανά κιλοβατώρα

Το πάγιο παραμένει έως 5 ευρώ το μήνα για όλες τις εταιρείες

Τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για τους οικιακούς χρήστες / ΡΑΕ

Τι αλλάζει στα σταθερά τιμολόγια;
Το πράσινο φως για σταθερά τιμολόγια με διάρκεια μικρότερη του ενός έτους ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας. Οι καταναλωτές πλέον θα μπορούν να διαλέξουν σταθερό τιμολόγιο από 6 μήνες και άνω.

Πέρα όμως από τα 4 χρωματιστά τιμολόγια, το υπουργείο Ενέργειας φέρνει και τα νέα μεικτά τιμολόγια τα οποία θα εμπεριέχουν στοιχεία από το μπλε σταθερό και το κίτρινο κυμαινόμενο. Δίνεται η δυνατότητα στο καταναλωτή να διαλέξει σταθερή τιμολόγηση για 6 μήνες και τους υπόλοιπους θα κοστολογείται με κυμαινόμενη χρέωση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν, πότε εξοφλούν τους έναντι λογαριασμούς, αφού σε κάποιες εταιρείες, υπάρχει στη συμφωνία έκπτωση συνέπειας και η μη πληρωμή στην ημερομηνία που αναγράφεται στο λογαριασμό, οδηγεί σε πέναλτι και αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας.

Πώς να αλλάξετε εύκολα πάροχο

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι ελεύθερη, χωρίς αποζημίωση για τον προμηθευτή, εκτός από όσους έχουν συμβάσεις σταθερής τιμής (μπλε τιμολόγιο), η αποχώρηση από τις οποίες γίνεται με την καταβολή αποζημίωσης για πρόωρη λήξη της σύμβασης.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε πάροχο και να πάτε σε κάποιον άλλο φθηνότερο είναι μέσα από την ιστοσελίδα allazorevma.gr, όπου μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα τιμολόγια και τελικά να ολοκληρώσετε την αλλαγή ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.