Ημέρα «πίπας» και μπριζόλας 14 Μαρτίου: 4 τρόποι να γιορτάσετε

Ποιοι εορτάζουν στις 14 Μαρτίου που είναι η παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας; Δείτε 4 τρόπους να γιορτάσετε τη συγκεκριμένη εορτή.

Έναν μήνα ακριβώς μετά την γιορτή των ερωτευμένων, στην οποία οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα, και οι αγαπημένοι τους τούς φέρονται σαν βασίλισσες, έχει θεσπιστεί μία ανάλογη παγκόσμια ημέρα, που όμως στοχεύει περισσότερο στην ικανοποίηση των ανδρών.

Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Επειδή στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι ερωτευμένοι, αλλά είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να υπάρξει και μία αντίστοιχη, πιο «ανδρική» εορτή.

Έτσι λοιπόν μέσω του διαδικτύου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Σε αυτήν λοιπόν την εορτή των «ερωτευμένων», την πρωτοβουλία της έκπληξης και των κινήσεων έχει η γυναίκα, η οποία πρέπει να περιποιηθεί καταλλήλως τον αγαπημένο της.

Το «εθιμοτυπικό» λέει πως η γυναίκα την Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα, και στην συνέχεια να του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή.

Δείτε ακόμα 4 τρόπους που μπορείτε να γιορτάσετε την Παγκόσμια ημέρα “Πίπας” και Μπριζόλας:

1. Πήγαινε στα βασίλεια του κρέατος

Στο Base Grill (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι). Πώς να αντισταθείς στην θέα ενός μεγάλου κομματιού κρέατος, ιδανικά ψημένου για να διατηρεί τα υγρά του (ναι, και το αίμα του) και σερβιρισμένου δίπλα σε μια πανδαισία ορεκτικών.

Εξίσου καλή μπριζόλα θα βρεις και στο Argentina (Μπιτάκου 3, Καλέτζι Μαραθώνα). Θα χρειαστεί να πας μέχρι το Καλέντζι του Μαραθώνα για να βρεθείς στα τραπέζια του αλλά τα Αργεντίνικα κρεάτα θα σε ανταμείψουν για τη διαδρομή μέχρι εκεί.

Εξαιρετική μπριζόλα θα βρεις και στο El Correo Cocina Argentina (Κατούνη 6, Ξενοδοχειο The Bristol Hotel Thessaloniki, Λαδάδικα), που σερβίρει λαχταριστά Αργεντίνικα steaks 500γρ. από τη διάσημη ποικιλία μοσχαριών, Angus, Black Angus και Aberdeen Angus, ψημένα με τον παραδοσιακό Αργεντίνικο τρόπο.

2. Φτιάξ’ τη μόνος σου

Για εργένηδες αλλά και για εκείνους που η κοπέλα τους δεν θέλει να γιορτάσει αυτή τη μέρα, πήγαινε στο χασάπικο και μπες στο δίλημμα της μοσχαρίσιας ή της χοιρινής μπριζόλας. Η μέρα θέλει μια καλή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα αλλά δεν θα σε κατηγορήσει κανείς αν πάρεις μερικά μπριζολάκια λαιμού με μια ωραία νόστιμη συνταγή.

3. Δοκίμασε μια διαφορετική μπριζόλα

Το μαγαζί λέγεται Chakalaka steak και μιλάμε για μοσχαρίσια μπριζόλα αρωματισμένη με Νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά. Κι αυτό γιατί πέρα από το πολύ νόστιμο burger έχει μια μπριζόλα, η γεύση της οποίας είναι ικανή να σε κάνει θαμώνα του μέρους. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις. Θα σου αρέσει σίγουρα. (Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια).

4. Πάρε τα ηνία

Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις κι εσύ το δικαίωμα να γιορτάσεις μια μέρα. Τέρμα στην προπαγάνδα που θέλει τους άνδρες να γιορτάζουν κάθε μέρα και τις γυναίκες να έχουν μόνο την 8η Μαρτίου και την 14η Φεβρουαρίου. Δικαιούσαι κι εσύ να γιορτάσεις. Πήγαινε λοιπόν με πηγμή μπροστά στην κοπέλα σου και ζήτα της να τιμήσει αυτήν την τόσο σημαντική για εσένα (μόλις έγινε) ημέρα.

Δείτε πότε εορτάζεται η ημέρα του Πατέρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.