Γιατί οι εργαζόμενοι μηνύουν την ΙΚΕΑ

Γιατί οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ την μηνύουν; Για ποιους λόγους κατηγορούν την διοίκηση της μεγάλης επιχείρησης;

Γάλλοι υπάλληλοι της γιγαντιαίας επιχείρησης επίπλων και οικιακών ειδών ΙΚΕΑ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι κατασκοπεύει εργαζομένους της αποκτώντας με δόλιους σκοπούς τους αστυνομικούς τους φακέλους.

Η διοίκηση της επιχείρησης στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες αυτές πολύ σοβαρά, προσθέτοντας πως άρχισε έρευνα με τη βοήθεια ανεξάρτητων συμβούλων.

“Ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής είναι ανάμεσα στις πιο ισχυρές αξίες του ομίλου και αποδοκιμάζουμε έντονα οποιαδήποτε ενέργεια η οποία το αμφισβητεί αυτό”, ανέφερε η εταιρία ΙΚΕΑ στην ανακοίνωσή της.

Ο Γιασέν Γιακουτί, ο δικηγόρος των υπαλλήλων της επιχείρησης ΙΚΕΑ, ανέφερε ότι η μήνυση υποβλήθηκε σε δικαστήριο στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι. Κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα από την αστυνομία για το θέμα.

Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine δημοσίευσε χθες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρονται ότι αντάλλαξαν η διοίκηση της ΙΚΕΑ στη Γαλλία και μια ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας.

Η εφημερίδα, η οποία δεν αποκάλυψε πώς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτά περιήλθαν στην κατοχή της, έγραψε πως καταδεικνύουν ότι η επιχείρηση ΙΚΕΑ επεδίωξε να αναδιφήσει πληροφορίες από τους αστυνομικούς φακέλους πολυάριθμων προσώπων, περιλαμβανομένου ενός συνδικαλιστή ηγέτη και ενός πελάτη της εταιρίας που είχε εμπλακεί σε αντιδικία με αυτήν.

Διαβάστε πόσο επηρεάστηκε η ΙΚΕΑ από την κρίση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.