Πανελλήνιες 2012: σήμα κινδύνου σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Γιατί εκπέμπουν σήμα κινδύνου τα ΑΕΙ-ΤΕΙ; Τι προτείνουν για τον αριθμό των εισακτέων στις Πανελλήνιες 2012;

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που προτείνουν την μείωση φέτος ο αριθμός των εισακτέων κατά 50% στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012. Στις προτάσεις που στέλνουν προς το υπ. Παιδείας, τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μισούς φοιτητές, σε σχέσι με πέρυσι. Διαφορετικά, λένε ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα ζητούν να μπει “φρένο” στις Πανελλήνιες 2012. Σύμφωνα με τους πρυτάνεις -όπως αναφέρει το Έθνος- κάθε χρόνο αν και ζητούν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, τελικά καταλήγουν να έχουν τους διπλάσιους. Ταυτόχρονα, έχουν μειωθεί σημαντικά οι θέσεις των συμβασιούχων την ώρα που οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό γίνονται με το “σταγονόμετρο”.

Δραστικές περικοπές για τη μείωση των εισακτέων στις Πανελλήνιες 2012 έχουν ζητήσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ζητά 2.000 λιγότερους από πέρυσι), το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη (πέρυσι εισήχθησαν 6.515 και φέτος ζητά να μην είναι πάνω από 3.000), αλλά και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας (ζήτησε 1.862 από 3.708 που ήταν πέρυσι).

Από την πλευρά του υπ. Παιδείας, πάντως, ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο, λίγο πριν από την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων 2012 δηλαδή, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαϊου.

“Ψαλίδι” σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές ζητούν επίσης για τις Πανελλήνιες 2012. Σημαντική μείωση αναμένεται να υπάρξει στον αριθμό των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές πράγμα που ζήτησε και η Τρόικα μέσα από το τελευταίο μνημόνιο. Οι σχολές αυτές ήταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων μέχρι τώρα, καθώς υπόσχονταν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Δείτε πότε ξεκινούν και το πρόγραμμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.