Υπουργείο Ανάπτυξης: γιατί απέλυσε ξαφνικά 100 υπαλλήλους

Για ποιο λόγο το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε “ξήλωμα” όλων των υπαλλήλων, περίπου 100, που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων;

Στο «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων, περίπου 100, που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τη σύλληψη δύο στελεχών της εν λόγω υπηρεσίας, για εκβιασμό επιχειρηματία.

Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης από το 2005 μέχρι σήμερα, καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης, δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε για το θέμα αυτό τα εξής: «Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής υποδείγματος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτούς που πατούν τον όρκο τους. Η αλλαγή υποδείγματος αφορά δράσεις που θα φέρουν στην επιφάνεια τους άριστους των υπαλλήλων». Η ίδια κάλεσε τους επενδυτές επιχειρηματίες να «καταγγέλλουν άμεσα φαινόμενα εκβιασμού».

Διαβάστε πως τα νέα μέτρα επηρεάζουν 300.000 υπάλληλους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.