Εκλογές 2012, αναβολή: ποιος ο ρόλος του ΔΝΤ

Ποιο το έντονο παρασκήνιο που κυκλοφορεί για αναβολή των εκλογών 2012; Τι ζητά το ΔΝΤ με παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας μας;

Έντονες φήμες για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών 2012, τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα κυκλοφόρησαν στην Αθήνα.

Τα σχετικά σενάρια πυροδότησε δήλωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στην Κύπρο ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει πραγματοποιηθεί έως τις 20 Απριλίου. Τα σενάρια μάλιστα κυκλοφορούσαν και πριν τη δήλωση του πρωθυπουργού, καθώς σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξέφραζαν αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο της ανακεφαλαιοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος εξέφραζε την απορία του για τις φήμες περί αναβολής των εκλογών 2012, ενώ το Προεδρικό Μέγαρο έχει ειδοποιηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Κάρολο Παπούλια Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη για να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών 2012, η οποία φέρεται να «κλείδωνε» στις 6 Μαΐου. Οι χτεσινοβραδυνές φήμες έκαναν λόγο για αναβολή των εκλογών 2012 τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα, δηλαδή για τις 13 Μαΐου.

Τυχόν μετάθεση των εκλογών 2012, πάντως, για μετά τις 6 Μαΐου αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση της Συγγρού, αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, νέα ευθεία παρέμβαση ασκεί το ΔΝΤ για τις εκλογές 2012. Αποδοκιμάζει η Λ. Συγγρού και «απαντά» και στα σενάρια περί αναβολής των εκλογών.

Να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα το τοπίο ως προς τις εκλογές 2012 θέλουν τα κομματικά επιτελεία αναμένοντας μία κίνηση από τον Λουκά Παπαδήμο μετά από την επιστροφή του από την Κύπρο προκειμένου να δοθεί μία σαφή και ξεκάθαρη «απάντηση» έστω και με έμμεσο τρόπο στη νέα ευθεία παρέμβαση του ΔΝΤ το οποίο δια του Τζέρι Ραϊς- του εκπροσώπου για τις διεθνείς υποθέσεις -μίλησε για «αβεβαιότητα», λόγω των εκλογών 2012 σπεύδοντας όμως κομψά να διορθώσει με την επισήμανση ότι αυτό ισχύει πάντα όταν σε μία χώρα στήνονται κάλπες.

Διαβάστε πως μπορεί να τιναχτούν στον αέρα οι εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.