Επεισόδια Σύνταγμα: τραυματισμός δημοσιογράφου [φωτο]

Σε επεισόδια και τραυματισμό δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 κατέλεξε η συγκέντρωση αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια;

Πάνω από 2000 πολίτες στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν στο σημείο όπου χθες το πρωί έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, όπως φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

Πολίτες από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου κλήθηκαν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο».
Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από εκπροσώπους συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

Εξάλλου, αργά το βράδυ, επικράτησε ένταση και επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε αργότερα.

Από επεισόδια που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, αμαυρώθηκε η συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος απόψε το βράδυ, στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε το πρωί. Οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους προχώρησαν σε ρίψη χημικών αλλά την πλήρωσαν και αθώοι με τη δημοσιογράφο Ρένα Μανιού να τραυματίζεται στον αυχένα όταν την έσπρωξε και την κτύπησε στο πεζοδρομιο.

Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Ράνια Μανιού έπεσε θύμα επίθεσης από τα ΜΑΤ. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι η κοπέλα τραυματίστηκε διότι δέχθηκε χτύπημα με γκλομπ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αυχένα. Η κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κουκουλοφόροι προσπάθησαν να απομακρύνουν τα προστατευτικά κάγκελα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία μπροστά από τη Βουλή.

Διαβάστε για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα από αγανακτισμένους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.