Η συγγνώμη του Γιώργου Παπανδρέου

Γιατί είπε ο Γιώργος Παπανδρέου συγγνώμη λίγο πριν τις εκλογές 2012; Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η πρώτη συγγνώμη για τα οικονομικά εγκλήματα ήλθε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η δεύτερη ήρθε από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας από τους υπεύθυνους για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας που κάποτε ήταν περιζήτητος για συνεντεύξεις από όλα τα μέσα ενημέρωσης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος και ζήτησε συγγνώμη.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη» και συνέχισε: «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε ότι έγιναν και αδικίες και ζητά συγγνώμη. Και σε μια δόση μεγαλοψυχίας πήρε στις πλάτες του όλο τον πολιτικό κόσμο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επίσης, υποστήριξε ότι ο Σαμαράς τον μιμείται. «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει: “Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι -πάνω απ’ όλα- το ταλέντο των ανθρώπων της…” Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα “λεφτά υπάρχουν”. Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον». είπε επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο Ειδικού Δικαστηρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ατρόμητος και είπε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια – άλλοι πρέπει να την φοβούνται».

Διαβάστε ποια η ξαφνική ασθένεια του Γιώργου Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.