Παπανδρέου: “Ως εδώ. Βάζω υποθήκη το σπίτι μου στο Καστρί”

Πυρ και μανία ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Τί είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για την κριτική που ασκείται και το σπίτι του στο Καστρί;

Από την αρχή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Οι εσωκομματικές πιέσεις και η κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον έχουν κουράσει και δυσαρεστήσει. Οι διαμαρτυρίες δεν έλειψαν ούτε από αυτή τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος επανέφερε το θέμα της εγκατάστασης επιτροπών της τρόικας στα υπουργεία και κατηγώρησε ανοικτά το Γιώργο Παπανδρέου πως, με την πολιτική του, η χώρα αντιμετωπίζει ζήτημα ξένης επικυριαρχίας και μείωσης της εθνικής της ανεξαρτησίας.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Γιώργο Παπανδρέου που χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και μίλησε για προσβολή εναντίον του. Οι φωνές του ακούστηκαν και έξω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας και η συζήτηση άναψε για τα καλά.

«Τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ… Δε θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε με έντονο ύφος, «είµαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και απαιτώ να ανακαλέσεις αµέσως αυτά που είπες και που µε προσβάλλουν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέτησε πολλές φορές από το Γιώργο Παναγιωτόπουλο να ανακαλέσει και ο δεύτερος υπό το άγριο βλέμμα του πρωθυπουργού τελικά ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε για το εξώδικο Παπανδρέου στο Στέφανο Χίο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.